Mire van szüksége annak a vállalkozásnak, mely kozmetikumokat, illatszereket, krémeket, gyógyszereket vagy táplálékkiegészítőket gyárt? Természetesen a tégelyen felül egyedi csomagolásra.

Ha szeretnénk, hogy termékünk sikeres legyen, különös figyelmet kell fordítanunk a külalakjára. A csomagolás az első, amit meglát a vásárló, ez az, ami az első benyomását nagymértékben befolyásolja.

Hiába jó a doboz tartalma, ha nem figyel fel rá senki, nem fogják megvenni és sosem tudják meg, mit hagytak ki. Ezért kell kritikus pontként odafigyelni a küllemre.

Hogyan segíti az eladást egy színvonalas csomagolás?

Megtalálhatók az Allinpackaging.hu választékában faltkarton dobozok is, melyekben tökéletesen tárolhatók a kozmetikai termékek.

Amellett, hogy szebb kivitelt biztosít, ha tégelyeinket dobozba is zárjuk, a szállítást és raktározást is biztonságosabbá teszi. Jóval kisebb esély van így a termék sérülésére.

A doboz felülete egy komplett marketingeszköz lehet a kezünkben. A minőségi doboz fantasztikus grafikával, egyedi tervezéssel hívogató lehet a potenciális vásárló számára. A dobozon ezenfelül pedig releváns információkat oszthatunk meg azokkal az emberekkel, akiknek az érdeklődését már felkeltette a csomagolás.

A dobozkészítés folyamata

Az egyedi dobozkészítés folyamatának első lépése a tervezés. Át kell gondolni pontosan az igényeinket, és nyilvánvalóan igazodni kell a belekerülő termék tulajdonságaihoz.

Mekkora legyen a doboz szélessége, mélysége, magassága? Mekkora a termék súlya? Milyen legyen a doboz formája? Kell-e rá UV-lakkozás vagy prégelés esetleg? Matt vagy fényes legyen-e a felülete? Váltófüles doboz vagy önzáró aljú bedugó füles doboz legyen?

Milyen legyen a grafika? Ha nincs kész grafikánk, az Allinpackaging.hu ezt is elkészíti igény esetén. Ennek függvényében kérjen árajánlatot.

Minden kérdést alaposan meg kell gondolni és ezek alapján kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb csomagolás típusát. Ki kell gondolnunk azt is, mekkora mennyiséget szeretnénk rendelni.

Stancolás és stancszerszámok

A stancolás egy olyan módszer, mely során adott formára vágják a papírt egyedileg készített késforma segítségével. Így készülnek az egyedi méretű és formájú dobozok is. A stancolás stancszerszámmal történik.

A stancolás tulajdonképpen egy szétválasztó eljárás, amelyben a megmunkálandó felület egy gyors lökéssel átvágásra kerül. Különböző technikái léteznek a stancolásnak. Történhet síkstancoló géppel, hengerstancolással is.

Amennyiben az Allinpackaging.hu oldalán rendel egyedi méretű, minőségi kartondobozt, abban az esetben előfordulhat, hogy nem kell stancszerszámra plusz költséget szánni. Gyakran keresett dobozméret esetén rendelkezésre áll a stancszerszám, így az nem árképző tényező már.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
6 szokás, ami gyorsíthatja szemünk romlását
További cikkeink a témában