A bankkártyás tranzakciók egyre inkább teret hódítanak, ezzel némileg háttérbe szorítva a több szempontból nehézkesnek tekinthető készpénzes fizetést. A bankkártyás fizetés elterjedését és az erre való igényt a vállalkozásoknak is érdemes figyelembe venni. Ráadásul a cégeknek is előnyösebb, ha rendelkeznek egy POS terminállal a bankfüggetlen fizetések bonyolításához.

A jövő egyértelműen a készpénzmentes fizetési megoldások felé megy, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Egyrészt, mert a bankkártyás fizetési mód bevezetésével a vállalkozás szélesebb vásárlói körre tehet szert, másrészt a cég és alkalmazottai életét is egyszerűbbé teheti a POS terminál beszerzése. Elvégre így egyszerűbbé válik a fizetés folyamata, továbbra kevesebb váltópénzt kell kezelni, mely a hibázás lehetőségét is csökkenti. A terminál beszerzése előtt arra is gondolni kell, hogy minél több betéti- és hitelkártyát el lehessen fogadni. Nem véletlen, hogy sokan elsősorban bankfüggetlen POS terminált keresnek.

Ahol mindenképp szükség van POS terminálra vagy egyéb alternatívára

Azon vállalkozások esetében, melyek tevékenységükhöz online pénztárgépet használnak, nincs kérdés, mindenképp biztosítani kell a vevők számára bankkártya terminált vagy egyéb elektronikus fizetési alternatívát. Nem csupán a POS terminál alkalmazásával lehet megfelelni a követelményeknek, hanem egyéb opciókkal is, mint például a SoftPOS terminál és a QR kódos fizetés. Előbbi egy applikáció, amelyet használva az okostelefon bankkártya terminálként is funkcionálhat. A QR kódos fizetésre pedig szintén igaz, hogy helyettesíteni lehet vele a hagyományos bankkártya terminált.

A hagyományos, tehát fizikai bankkártya leolvasó termináloknak két típusa van, melyek az alábbiak:

  • Asztali terminál:

Az asztali terminál üzemeltetéséhez áram alatt kell tartani, hogy használni lehessen őket. Ezáltal viszont egész nap, töltés nélkül használhatók. Ha a hordozhatóság nem elengedhetetlenül fontos szempont, akkor ideális alternatíva.

  • Hordozható terminál:

A hordozható terminálok azon vállalkozások esetében válnak be igazán, ahol fontos, hogy a terminál hordozható legyen. Ha ezt a típust választjuk, akkor rendkívül fontos, hogy egy erős akkumulátorral rendelkező modellel gazdagodjon a vállalkozás, különben sok bosszúságot fog okozni a folyamatos töltés.

A POS terminál kezelése egyáltalán nem bonyolult és rengeteg előnnyel jár mind a vásárlók, mind a vállalkozás esetében. Mivel széles választék áll rendelkezésre, ezért célszerű szakszerű segítséget kérni a megfelelő POS terminál kiválasztásában. A Novopayment innovatív pénzügyi megoldásokat kínál a vállalkozások számára. Az általuk kínált bankfüggetlen POS terminálok az összes általános betéti-, illetve hitelkártyát elfogadják, ráadásul alkalmazásukkal SZÉP kártya elfogadóhelyként is üzemelhet a vállalkozás. Ideje modernizálni a vállalkozást és a jövő innovatív fizetési módjait integrálni a cégbe! Ebben a Novopayment tökéletes társ lehet!

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

További cikkeink a témában