Képzelem, mit gondolsz a saláta szó hallatán. Biztosan úgy véled, jó, persze, egészséges ételről van szó, de ki tudna jóllakni néhány zöld levelecskével. Nos, az az igazság, ha így gondolod, akkor még nem fogyasztottál igazi salátát.

A következő cikkben most mutatunk néhány különleges salátát, amelyeknek köszönhetően te is felülírod korábbi előítéleteid.

A salátafogyasztás és pozitív hatásai

Sokan tisztában vannak azzal, hogy a salátafogyasztásnak számos jótékony hatása van, azonban ha ezt a tényt bővebben ki kellene fejteniük, nem tudnák, hogy hol kezdjék.

Nos, a salátában olyan természetes anyagok vannak, amelyek támogatják a szervezet valamennyi folyamatait. Jó hatással vannak az emésztésre, az anyagcserére. Néhány zöldlevelecske, zöldség és gyümölcs magas vitamin- és antioxidáns tartalommal rendelkezik. Éppen ezért is olyan alkalmasak az immunrendszer erősítéséhez. A saláták továbbá valamennyi speciális étrendbe beépíthetőek, például ösztönzik a méregtelenítő vagy savtalanító kúrákat, illetve a diéták során is hasznosak.

Egyedi saláták = kiadós étkezés

A legtöbben még mindig úgy vélik, hogy a saláta csak a diétázóknak való, és nem gondolják azt, hogy ők is jóllakhatnának velük. De a most következő pár saláta bebizonyítja, milyen kiadós étkezésben vehetünk részt, amennyiben a megfelelő salátákat választjuk.

A Martha nevet viselő saláta, roston sült csirkemellet, szárított paradicsomot, olívabogyót, fűszeres kenyérkockát, jégsalátát, parmezánt és bazsalikomos olívaolaj-öntetet is tartalmaz.

A Rainbow salátában roston sült csirkemell, jégsaláta, feta sajt, szőlő, szárított áfonya és mandula is található.

Végül, a Nemo saláta összetevői között ott van a jégsaláta, az újhagyma, a spenót, a sárgarépa, a zöldborsó, a tojás, a quinoa, a koktélrák, a szezámmag és a light chili öntet is.

Mindez csak a kínálat töredéke. Amennyiben még nem étkeztél profi salátabárban, nem tudhatod, milyen az igazi saláta. Ráadásul a Zöldlevelecske Salátaműhely különleges desszertjeinek köszönhetően valami édessel is lezárhatod az étkezést.

Teljes étkezés salátabárban - Miért ne?

Amennyiben úgy gondolod, hogy egy salátabárban csak salátákkal találkozhatsz, akkor megint tévúton jársz. A Zöldlevelecske egy olyan salátaműhely, amelynek célja, hogy közelebb vigyen téged a tudatos étkezéshez, így itt mindent finomságot megtalálsz, amit teljessé teheti az étrended.

A salátákon kívül vannak itt például Easy Life tálak, finom levesek és egyedi desszertek is. Emellett frissen facsart gyümölcslevekkel is kiegészítik a kínálatot.

Abban is biztos lehetsz, hogy “jó helyről” érkeznek az alapanyagok, és minden étel frissen kerül eléd. A finomságok összetevőinek 90%-a ugyanis családi gazdaságokból származik.

Remélem, most már te is látod, mi a különbség az igazi és a mondvacsinált saláták között. Ha Szegeden jársz, ne hagyd ki a Zöldlevelecske különleges salátáit!

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Mi a teendő a kormánymű olajfolyása esetén?