Manapság mi sem egyszerűbb dolog, mint személyi kölcsönt igényelni. Mára a múlté a sok bankban töltött óra, az ücsörgés az ügyintéző asztala előtt hallgatva a tájékoztatást és a nyomtatványok töltögetése kézzel. A kölcsönöket kényelmesen összehasonlíthatjuk otthon, és a hitelfelvételhez sem kell tennünk egy lépést sem. Éljen az online hiteligénylés!

Ha személyi kölcsönt szeretnénk, akkor ma már szinte biztos, hogy először az interneten nézelődünk. A bankok honlapjain általában részletes tájékoztatót találunk a hitelek feltételeiről. A legtöbb oldalon kalkulátor is segíti a döntést, ahol kiszámolhatjuk, hogy várhatóan mekkora lesz a havi törlesztőrészletünk.

A kalkulátor minden banknál egy kicsit másmilyen, ami akár zavaró is lehet, de ha több ajánlatot szeretnénk látni egyszerre, jól összehasonlítható formában, akkor érdemes a keresést egy független kalkulátorral kezdeni. Ilyenek a BiztosDöntés.hu hitelkalkulátorai.

Miután kiválasztottuk a nekünk tetsző pénzintézetet, visszatérhetünk a honlapjukhoz. Érdemes egy kicsit olvasgatni mielőtt felvesszük a kölcsönt, hiszen tisztában kell lennünk a kockázatokkal is. Csak annyi hitelt vegyünk fel, amennyire feltétlen szükségünk van, és igyekezzünk csak olyan célra pénzt igényelni, ami hosszú távon a gyarapodásunkat szolgálja.

Az online hiteligénylés azt jelenti, hogy a kölcsön felvételével és törlesztésével kapcsolatos minden ügyintézést otthonról végezhetünk el. Tehát a kölcsönszerződésünk létrejön, törlesztünk és megszűnik úgy, hogy ezalatt talán egyszer sem járunk a bankfiókban.

Persze ha valamilyen, a normál hitelfelvételi folyamattól eltérő ügyet szeretnénk intézni, akkor elképzelhető, hogy be kell mennünk, de egyébként nem.

A hiteligénylést a legtöbb esetben akkor is intézhetjük online, ha még nem vagyunk a bank ügyfele. Ezt az újítást a fogyasztóbarát személyi kölcsönök megjelenése tette elvárássá, az MNB ugyanis előírja, hogy az online hiteligénylést az új és meglévő ügyfeleknek is biztosítani kell.

A bankok pedig mostanra gyakran a többi kölcsönüknél is kínálják a teljes mértékben online igénylést, illetve akkor is, ha amúgy nincs fogyasztóbarát kölcsönük.

Az UniCredit is egyike ezen bankoknak. A Fix kamat személyi kölcsönt online is igényelhetjük. Az igénylést elindíthatjuk egy kalkulációból, vagy kérhetünk visszahívást.

Az Erste szintén biztosítja az online hiteligénylés lehetőségét. Kényelmes, sok funkcióval ellátott mobilapplikációjukban a folyamat gyors és egyszerű.

Ezen bankok személyi kölcsöneinek érdekessége, hogy akár 12 millió forintig adnak személyi kölcsönt, míg a CIB Banknál 15 millió forint a lehetséges maximum. Ez jelenleg a személyi kölcsönök között egyedülálló.

Ráadásul az online kölcsönfelvétel nemcsak kényelmes, de jól is járhatunk vele.

Még számlát is nyithatunk online

Az új ügyfeleknek értelemszerűen nincs még az adott banknál számlájuk, hiszen épp ezért új ügyfelek. Nekik a bankkal semmilyen kapcsolatuk nincs, a kölcsönhöz viszont általában legalább egy törlesztési számlára szükség van.

Mindent most kell tehát megcsinálni, az ügyfélazonosítást és a számlanyitást is.

Az ügyfélazonosítás az online hitelfelvételkor eleve kötelező, számlát pedig vagy nyithatunk a kölcsön felvétele előtt, vagy akár közben is, szintén elektronikusan.

Az online kölcsönigénylést elkezdhetjük bármikor, de az azonosítás általában videóbankon keresztül történik. A banki ügyintézőt munkaidőn belül tudjuk elérni, de a folyamat gyors. Új ügyfelek számára nagyjából 50 percet, meglévő ügyfelek esetében pedig 30 percet vesz igénybe.

Számlát nyitni, illetve adott esetben bankot váltani nagyon is megérheti, mert jobb feltételek mellett kaphatunk kölcsönt, ha vállaljuk, hogy a banknál számlát nyitunk, és oda utaltatjuk a bérünk.

Csak pár dokumentumra van szükség

Mivel a személyi kölcsönnél nincs ingatlanfedezet, az igénylés egyszerűbb, és a bank nem kér túl sok papírt. A személyes dokumentumainkon túl a jövedelmünket kell még igazolnunk, és ez online igénylésnél sincs másként.

Online igényléséhez szükség lesz személyi igazolványra (vagy azzal egyenértékű dokumentumra), lakcímkártyára, adóigazolványra, egy munkáltatói igazolásra és telefonos elérhetőségre.

Erre figyeljünk online igényléskor

Jó tudni, hogy bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az online hiteligénylésnek szigorúbbak a feltételei.

Lehetséges például, hogy a bank magasabb minimális életkort ír elő, nem lehet adóstársunk, esetleg valamivel alacsonyabb lehet a kölcsön maximális összege. Erre a bankok mindig felhívják a figyelmed, így dönthetünk úgy is, hogy mégis inkább személyesen igényeljük a kölcsönt.

Egyebekben a folyamat egyszerű, gyors, és komolyabb technikai elvásároknak sem kell megfelelni hozzá. Mindössze egy stabil internetkapcsolat és egy friss böngésző kell hozzá. Ha pedig hitelképesek vagyunk és a jövedelmünk is megfelel a bank elvárásainak, akkor a pozitív hitelbírálat után napokon belül megkaphatjuk a kölcsönt.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés