Városi dzsungelek és végtelen országutak egyaránt várják azokat az autósokat, akik nem csupán a közlekedés eszközének tekintik járműveiket, hanem egyéni stílusuk kifejezésének is. A modern világban azonban nem csak a járművek evolúciója tapasztalható, hanem az autós kiegészítőké is. Ezek az esztétikus társak nem csupán kényelmet, hanem praktikusságot is adnak az autózás élményéhez: lássuk napjaink 4 legnépszerűbb autós kellékét!

Autós bluetooth kihangosító

A jogszabályok egyre szigorúbbak a vezetés közbeni telefonálásra vonatkozóan. Az embereknek azonban sok esetben szükséges a folyamatos elérhetőség és kapcsolattartás még autózás közben is. A bluetooth kapcsolatú kihangosító rendszerek lehetővé teszik, hogy telefonhívásokat fogadjunk és kezdeményezzünk anélkül, hogy a kezünket le kellene venni a kormányról, így növelve a vezetés biztonságát.

GPS navigációs rendszer

Már rég elmúltak azok az idők, amikor térképeket bontogattunk a kormánykeréken pihentetve. A navigációs rendszerek és okos GPS készülékek pontosan megmutatják nekünk az utat, és gyakran kínálnak hasznos forgalmi információkkal is. Ezek a kiegészítők nem csak a tévút elkerülésében segítenek (ezáltal lerövidítik az utazási időt is), hanem csökkentik a vezetés közbeni tájékozódás kiváltotta stresszt is.

Ülő- és nyakpárna

A nagyobb utak során a komfort kiemelten fontos. Az autós kiegészítők repertoárjában megtalálható ülő- és nyakpárnák gondoskodnak arról, hogy akár órákon át tartó vezetés során is egészséges maradjon a testtartásunk, és csökkentsék a hosszú ülés okozta kényelmetlenséget. Manapság számos olyan típussal találkozhatunk – pl. memóriahabos nyakpárna vagy ortopéd gél ülőpárna -, amelyek használatával még az órákig tartó vezetés után sem érezzük magunkat fáradtnak.

Visszapillantó kamera rendszerek

A parkolás és manőverezés gyakran okozhat fejfájást, különösen zsúfolt helyeken. A beépíthető eseményrögzítő és tolatókamerák megkönnyítik a parkolást és segítenek elkerülni a kisebb baleseteket és a bosszantó karcolásokat. A rendszer élő képet közvetít az autó mögötti területről, így könnyebben megbecsülhető a távolság és a környezet. Az eseményrögzítő ráadásul videóra veszi az eseményeket, így egy kétes szituációban akár perdöntő bizonyítékul is szolgálhat.

A Hasznos Holmik webáruházban több tucat hasznos autós kiegészítőt beszerezhetünk a napellenzőre csíptethető autós bluetooth kihangosítótól kezdve a rendszámtáblába építhető tolatókamerán át a fűthető ülésvédőig kedvező áron, szélsebes országos kiszállítással.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában