A sneakerek rendkívüli népszerűségét már nem kell bemutatni. Mindenki imádja őket, amióta megszülettek. Rendkívül sokféleképpen hordhatóak, jól néznek ki és extra kényelmesek. Milyenek azonban az idei férfi sneakerek trendjei? Mit kínál az urak számára 2022 ilyen téren? Járjunk utána!

Kényelmes és retro kinézetű sneakerek a középpontban

A retro kinézetű, akár barna és különféle kék, illetve sárga mintával díszített sneakerek már korábban is igazán menőnek számítottak. Elég csak belegondolni, hogy hány nagy márka futtatja évek óta például a hetvenes években, vagy még korábban tervezett modelljeit. Idén viszont ez triplán menőnek számít, pláne ha beleviszünk a szettünkbe egy kis hippi életérzést, és felelevenítjük a régi fazonú farmerek és a férfi mintás ingek világát. Vagyis igazi nyári hangulatú múltidéző utazásban vehetünk részt, ha fel akarunk szállni a 2022-es trendvonatra. Ugyanis nem csak az ilyen retro férfi sneaker, a mintás ingek, hanem a farmer kabátok és a retro napszemüvegek is visszatérnek a kínálatba. Ezért az idei trendek szerint számtalanféle stílust rakhatunk össze sneakerből. Főleg, hogy nem csak egyféle korszak modelljeivel találkozhatunk a boltok polcain. A hatvanas évektől kezdve szinte mindenféle korstílusú sneakerre ráismerhetünk. Ez pedig nem is véletlen, hiszen ezek a trendirányzatok egyszerre tértek vissza most, ráadásul igencsak nagy erőkkel. Vagyis aki épp nem a hippikorszak megszállottja, az a kétezres évekből is bőven tud meríteni, vagy akár a nyolcvanas évek kiegészítőiből, na és persze sneakereiből.

Modern alapdarabok, amelyek minden szetthez tökéletesek

Az alapdarabnak számító sneakerek általában egyszínűek, letisztult formavilággal rendelkeznek és remekül mutatnak még egy félelegáns zakós megjelenéshez is. Vagyis aki kedveli a hanyag elegancia világát, azok számára is kötelező beszerezni legalább egy fekete alapdarabot belőle. Az ilyen sneakerek univerzálisak. A legtöbb férfi egyébként sem szeret sok cipőt vásárolni, ezért a fekete sneaker tökéletes darab arra, ha maximum csak 3-4 cipőt váltogatunk általában. Ráadásul ez a típusú lábbeli többévszakos. Nyáron ugyanúgy hordható, mint tavasszal vagy ősszel. Sőt, enyhébb teleken is remekül teljesít a többségük. Persze itt is számít az anyag. Ha a sneaker vászonból van, akkor az esősebb napokon kevésbé hatékony. Viszont ha beszerzünk egy trendi fekete bőr modellt, akkor garantáltan szinte minden időjáráshoz fel tudjuk azt venni.

A CCC kínálatában egyrészt számtalan férfi sneakerrel találkozhatunk, másrészt olyan márkáktól szerezhetjük be kedvenc lábbelinket, mint például a Bugatti, a New Balance, a Puma és Tom Tailor. Felsorolni a márkákat sok lenne, amiket a kínálatából választhatunk a CCC webáruházából, ezért inkább érdemes ránézni a webshopjukra. A fekete mellett egyébként választhatunk alapdarabnak másféle színt is. Akinek az alap ruhatára világos, azoknál a szürke és a fehér sneaker is nyerő alapdarab lehet. Mindkettő remek választás farmerhoz, rövidnadrághoz és még sportzakóhoz is. Vagyis ugyanúgy lehet variálni, akárcsak a fekete társát.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
A sátrazás, mint felejthetetlen élmény