Sajnos az élet kiszámíthatatlan, és bármikor hozhatja úgy a sors, hogy az addig egészséges, aktív, életerős rokonunk, barátunk balesetet szenved, ne adj isten olyan betegség lép fel nála, amely csak műtéti úton gyógyítható.

Az első ijedelmeken túl az igazi nehézség és embert próbáló feladat akkor kerül terítékre, amikor a pácienset az otthonába bocsátják a további lábadozás, gyógyulás és rehabilitáció időszakára.

Ilyenkor átrendeződik a teljes életünk, és teljesen más ritmusban, más feladatokat ellátva segítjük családtagunkat abban, hogy mihamarabb visszaszerezze a régi életét.

A szeretetteljes, ugyanakkor tapasztalatot nélkülöző családi ápoló munkáját szeretnénk ezúttal megkönnyíteni az UDOOR fürdőkádajtó szakembereinek a tanácsaival!

Dokumentálj mindent!

Első lépésben a tervezés a fontos, és ahhoz, hogy mindenre kiterjedően oda tudj figyelni, érdemes nyitni egy füzetet, beállítani emlékeztetőket, és felállítani egy napirendet.

Hogy mi kerüljön a füzetbe?

  • A részletes napirend, hogy mikor, melyik gyógyszert kell adagolni.
  • Fontos a heg vagy a seb állapotát naponta ellenőrizni.
  • Érdemes vezetni az általános közérzetet, a hangulatot, az étvágyat.
  • A vérnyomás, a pulzus és a lázmérés eredményei is a füzetbe kívánkoznak.
  • Figyelni kell a mozgást, a fejlődést, a javulást.

 

Minden apró részlet fontos lehet, nemcsak akkor, amikor valakinek helyettesítenie kell minket, hanem a kezelőorvosnak is rengeteg plusz információt ad, ami növeli a kezelés hatékonyságát.

 

Igazodj az átalakult mozgáskorlátozottsághoz!

Még ha csak ideiglenes is a mozgáskorlátozás, akkor is akad pár dolog, ami nélkülözhetetlen az ápolt felépüléséhez.

Így kerül ilyenkor a háztartásba a kapaszkodó, a járókeret, a párnaemelő és a járáskönnyítő. De mi a helyzet a tisztálkodással?

A jó hír, hogy gyorsan és költséghatékonyan beszerelhető szinte minden fürdőkádba egy fürdőkádajtó, ami nagyban megkönnyíti a helyzetet mind a lábadozó, mind pedig a gondozó félnek. Mivel ez a későbbiek során is jól jöhet, akár időskor esetén, akár a ház eladásánál is növeli az értéket, ezért egy percig ne habozz, hogy rendelsz-e fürdőkádajtót az UDOOR fürdőkádajtó csapatától!

Minden könnyebb, ami gördülékeny!

Rengetegszer okoz bosszúságot, hogy bármennyire is szeretnéd jól ápolni a családtagodat, mivel nem vagy tapasztalt ápoló, ezért mindent úgymond a saját bőrötökön kell megtapasztalni, kikísérletezni. Nincs annál rosszabb, amikor az ápolt látja a gondozója arcán a bosszúságot, a türelmetlenséget, mert a kiszolgáltatottság érzésén túl további lelkifurdalást okozol neki.

Ezt csak úgy tudod kiküszöbölni, hogy minél higgadtabban, minél alaposabban és minél tervezetebben felkészülsz erre az igencsak nehéz időszakra! Semmi sem lehetetlen! Ugye most már te is így fogsz tenni, ha ilyen helyzetre kerülne a sor?

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Új kedvencünk, a pawpaw!