UV-C alapú fertőtlenítés az egészségügyben

Egyértelmű, hogy az egészségügyben elsődleges szempont a sterilitás biztosítása. A baktériumok elleni harc azonban talán még fontosabb lett, most a Covid járvány berobbanásával. Ilyen fokú sterilitás mellett azonban a hagyományos fertőtlenítő módszerek sajnos nem elegendőek. Ezért a következő pár sorban egy speciális fertőtlenítő módszerről olvashat bővebben.  

Az egészségügy kihívásai

Legyen szó műtőről, kórházi szobáról, háziorvosi vagy fogászati rendelőről, mindegyik esetében egyaránt fontos a folyamatos fertőtlenítés. Az infekciókontroll egyik esetében sem kevésbé fontos, hiszen meg kell gátolni, hogy a véletlen bekerülő kórokozók az egyik betegről a másikra átterjedjenek.

Szerencsére még a kórházi körülmények esetében is bevethető az UV-C sugárzás. Teljesen ugyan nem szüntethetőek meg a problémák, azonban jelentős mértékben csökkenthető a baktériumok átterjedésének kockázata.

A felületek és a légterek csírátlanításában is segédkeznek az ún. germicidlámpák, amelyek hatékonyan pusztítják el az olyan mikroorganizmusokat; mint amilyen a vírus, gomba vagy a penész. 253,7 nm-es hatósugárral rendelkeznek, emellett teljesen környezetbarátak, nem lehet túladagolni sem.

Szabadon sugárzó készülékek

A légtér és a felület kezeléséhez a falra szerelhető, germicidlámpás armatúrák kifejezetten alkalmasak. Ezeket a betegek váltásakor vagy éjszaka is működtethetik. Fontos, hogy használatuk során azonban senki se tartózkodjon az adott helyiségben!

Az UV4AIR Mobil30 gurulós állványon három darab lámpa is fel van szerelve, amelyekkel megoldható több helyiség egymás utáni fertőtlenítése is. Az állvány segítségével könnyen átmozgatható bárhová, ahova helyezni szeretnénk. A lámpák több irányba sugároznak, így biztosítható, hogy a terem egésze megkapja a csírátlanítást.

Amennyiben Önnek is fontos a magas fokú sterilitás, vagy Ön is az egészségügyben tevékenykedik, akkor a Hollandimpex felület- és légkezelő termékei a segítségére lehetnek!

Zárt rendszerű berendezések

A csírátlanító eszközök körében elterjedtek azok a zárt rendszerű légtisztító készülékek is, amelyek akár a nap 24 órájában működtethetőek, hogy hatékonyan sterilizálják a levegőt.

Két fő légkezelési módot is megkülönböztetünk.

Az UV4AIR például beépíthető a légcsatornába vagy a központi légkezelőbe, annak érdekében, hogy a zárt légtérbe folyamatosan friss levegő áramoljon.

Ezenkívül a helyiség levegője más módon is csírátlanítható. Erre alkalmasak a különböző légtisztító berendezések. Ezek a készülékek a saját ventilátorukkal keringetik a levegőt. A termékbe beépített germicidlámpák megtisztítják a készüléken áthaladó levegőt, s így a kezelt levegő azután visszakerül a helyiségbe.

Az egyes módszerek közötti választás függ a felhasználás jellegétől, a helyiség adottságaitól és a saját igényeinktől is.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.