Az étkezések összehozzák az embereket, legyen szó egy hétköznapi munkahelyi ebédről vagy egy céges ünnepi eseményről, a könnyen fogyasztható, ám gusztusos, változatos szendvicsek minden alkalom sztárjai lesznek.

Az irodában is jobban indul a nap valamilyen finomsággal, főleg, ha azt a munkatársak közösen fogyaszthatják el, de a hosszúra nyúlt brainstromingokon, meetingeken, megbeszéléseken is jól jön valami egyszerű harapnivaló.

 

A változatosan elkészíthető, gusztusos szendvicsek tökéletesek ilyen célokra, már csak azt kell kitalálni, milyen típusút válasszunk! Az Ordit.hu profi catering rendelés szolgáltatást nyújt, legyen szó szendvicsről vagy hidegtálról, kávészünetről, irodai bekészítésről, finger foodokról, gyümölcsnapról, süteményekről vagy akár teljes körű rendezvényszolgáltatásról.

 

A változatosság gyönyörködtet

 

A szendvics eredetileg is a gyors és egyszerű étkezést szolgálta, maga a névadó, Sandwich grófja készíttette el az első példányát inasával, aki 2 szelet kenyér közé rakott hideg sülttel örvendeztette meg urát egy szenvedélyes kártyaparti közben. És olyannyira sikeres lett az általa készített szendvics, hogy ma is szívesen fogyasztjuk számtalan variációban.

 

Készíthetjük otthoni étkezésekre is, de jellemzően elvitelre alkotjuk meg, ugyanis kitűnően csomagolható, hiszen kenyérszeletek fogják közre a finomságokat, amelyek lehetnek húsfélék, pástétomok, különféle szószok, tojásételek, zöldségek.

Összeállításának, variálásának csak a fantáziánk szabhat határt.

 

Rendezvényekre készíthető nyitott változatban is, tálcákra pakolva rendkívül mutatós. Az alap lehet bármilyen kenyérféle, kovászos, élesztős, toast, fehér, barna, magvas, teljes kiőrlésű, glutén- és mindenmentes, de a feltétre is számtalan variáció létezik.

 

Megfelelő szendvics a megfelelő pillanatra

 

Azt láttuk, hogy más típusú szendvics való a táskába és más a tálcára, de még ezeken belül is többfélét választhatunk.

 

A kanapé- vagy más néven partyszendvics kis méretű, rendkívül látványos, nyitott fajta, amelyet mindössze néhány harapásba kerül eltüntetni. Evőeszközt nem igényel, de tányér helyett is elegendő lehet egy koktélszalvéta. Minden olyan eseményen nagyszerű választás, ahol állófogadást tartunk vagy nem egy asztal köré szerveződik a party, és a társaság laza csoportokban beszélget, bulizik.

 

A jellegzetes, középen lyukas kerek bagel szendvics az utóbbi években vált népszerűvé, Amerikából érkezett. Rendkívül laktató és finom, változatosan készíthető zárt szendvics. Normál méretű változata kétkezes, azonban divatossá vált mini változata igazi falatka.

 

A franciásan elegáns croissantból készült szendvics igazi különlegesség. A kissé édes tésztát jól ellensúlyozzák a sós feltétek, a szalámik, sonkák, sajtok, tojás.

 

Szendvics bármiből készülhet

 

A legtipikusabb fajtákon kívül számtalan változata van még a szendvicseknek az alaptól és a feltétektől függően. A titka is ebben rejlik, készülhet mindenevőknek és vegetáriánusoknak, és az ételallergiában szenvedők számára is megtalálhatjuk a megoldást.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

További cikkeink a témában