A franciák most játszottak a legjobban, de nyerni nem tudtak. A csoport másik meccsén Albánia története első Eb-győzelmét szerezte meg és ezzel Románia kiesett.

Franciaországnak és Svájcnak is tökéletes volt az iksz. Ezért le is hozták döntetlenre a meccset, így az első két helyen jutottak a 16 közé. Deschamps az első két fordulóban több variációval is próbálkozott, először Pogba és Griezmann kezdett, de pocsékul játszottak. Aztán cserék voltak és jól fociztak. Most ismét kezdtek, és a házigazda elég jól tolta. Gólt viszont nem szereztek. Bár Pogba azért nem volt messze tőle.
És Payet sem:

Jó meccs volt, de a WTF-pillanatot a labda produkálta. Mert kidurrant. Igen, a meccs közben. Az Eb hivatalos, legújabb technológiával megalkotott labdája.

A csoport másik meccsét az albán és román szurkolókon kívül csak a középcsapatokhoz rejtélyes módon vonzódó fanatikusok nézték. És jól tették, mert láthatták, ahogy az albán csapat történelmet írt. Mert Albániának ez az első Európa-bajnoksága, az első két körben azonban gólt és pontot sem szereztek. A románok ellen viszont mindkettő összejött. És így akár a 16 közé is juthatnak. Románia viszont kiesett.

Ilyen egy történelmi gól:

(Fotó: AFP)

Amúgy a magyarok Eb-győzelméért meg 150-szeres pénzt fizetnek, egy százast megér, nem?

És ezt olvastad már?
Így fog kinézni öreg korában Messi, Ronaldo, Mbappé és Neymar?
További cikkeink a témában