Randal Kolo Muani remekül játszott a vb-döntőben, de a koronát nem tudta feltenni a teljesítményére. Most viszont királyi pénzt kérnek érte.

A franciáknak nem indult jól a világbajnokság, rengeteg sérülés miatt kissé tartalékosan érkeztek Katarba, majd ott még kidőlt Benzema és Nkunku. Utóbbit Randal Kolo Muani pótolta a keretben, akiről azért leginkább csak a hardcore franciafoci-rajongók tudtak bármit. Ami nem meglepő, mivel a Frankfurt játékosa, ahova a Nantes-ból igazolt.

A torna végére azért kiderült, hogy mégsem volt annyira tartalékos ez a francia csapat, elvégre a döntőig meneteltek, Kolo Muani pedig a finálé egyik legjobbja volt, miután csereként beállt az első félidő végén. Olyannyira, hogy hős is lehetett volna, a hosszabbítás ráadásában, a 123. percben ugyanis hatalmas ziccerbe került, egy az egyben találta magát Emi Martínezzel:

Ha berúgta volna ezt a helyzetet, akkor egészen valószínű, hogy Franciaország megvédte volna a világbajnoki címét, Kolo Muani pedig a mennybe ment volna. De Martínez védett, a tizenegyeseket pedig jobban rúgta Argentína.

Ennek ellenére a Frankfurt több poszton, szélsőként és középcsatárként is bevethető támadója nagy nyertese lett a vb-nek, köszönhetően elsősorban a döntőben bemutatott harcot játékának. Na meg annak, 18 bajnokin kilenc gólt szerzett és tizenkét gólpasszt osztott ki.

Az Eintracht Frankfurt rá is akasztott egy 100 millió eurós árcédulát a Manchester United, a Liverpool és Bayern München által kerülgetett támadóra,

írja a L’Équipe.

Az ötszörös válogatott, 24 éves franciát 2027-ig köti szerződés a Frankfurthoz, és nincs kivásárlási záradék, így annyit kérnek érte a németek, amennyit nem szégyellnek. Persze a 100 millió csöppet túlment.

(Fotó: Buda Mendes/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában