Komoly összeget tehetnek zsebre Kroosék, ha megvédik címüket Oroszországban.

A német labdarúgó-válogatott játékosai fejenként 350 ezer euró (110 millió forint) prémiumot kapnak, amennyiben jövő nyáron megvédik címüket az oroszországi világbajnokságon.

A játékosainknak nagy motivációt jelent, hogy a német labdarúgás történetében először kétszer egymás után világbajnokok legyenek” – mondta Reinhard Grindel, a német szövetség elnöke. Hozzátette: a címvédés olyan dicsőséget jelentene, amely megérdemel egy különleges prémiumot.

A német szövetség szerdai közleménye emlékeztet arra, hogy 2014-ben 300 ezer eurót kaptak a vb-aranyérmes játékosok. A sikeres selejtező után kifizetett prémiummal együtt így összesen 11,16 millió eurót utalt át a szövetség a főszereplőknek.

A németek – akik a vb-n Dél-Koreával, Mexikóval és Svédországgal kerültek az F-csoportba – csak akkor kapnak prémiumot, ha bejutnak legalább a nyolc közé. A negyeddöntős szereplés 75 ezer eurót jelent fejenként, az elődöntőbe jutás 125 ezer eurót. Abban az esetben, ha harmadik helyen végeznek, 150 ezer eurót kapnak, ha július 15-én Moszkvában döntőt játszanak – és ott kikapnak –, akkor pedig 200 ezer eurót.

(MTI)

És ezt olvastad már?
A vb tizenhatodik napja: totális brazil dominancia és az első tizenegyespárbaj