Minden idők talán legkínosabb futballélményével jelentkezünk a Re-Player sorozatunkban. Elvégre épp az a célunk, hogy szórakoztassunk: Gary Lineker az 1990-es világbajnokságon az Írország elleni meccsen a gatyájába csinált. Az 50. szülinapján árulta el a nagy titkot.

Furcsa irányt vett Gary Lineker ötvenedik szülinapja alkalmából készített interjú 2010-ben. A BBC riporterével, Ian Payne-nel folytatott ünnepi beszélgetés alatt Anglia egyetlen világbajnoki gólkirálya elég durván coming outolt:

elárulta, hogy konkrétan befosott egy vb-meccsen.

„Elengedtem magam, aztán magam sem tudom, hogyan, de megtörtént. A videón jól látható az egész, úgy csináltam, mint egy kutya, miután elvégezte a dolgát. Azt is megmondom, mikor – az 1990-es olaszországi vb-n, az írek elleni első csoportmeccsünkön”

– mesélte ekkor már nevetve az újságírónak. Payne pedig a sztorin csinálta majdnem össze magát, annyira röhögött, hogy az ötperces interjúban legalább három percig csak erről az esetről kérdezte Linekert.

Szerencsére az egykori kiváló focistának is van humora, öniróniája:

„Sosem volt annyi területem a pályán, mint azokban a percekben.”

Jól látszik amúgy a videón, hogy Gary mennyire kétségbeesetten nézi csapattársát, amikor a huszadik percben megtörténik a kínos eset; majd a vizes füvön próbálta tisztogatni magát ("Nagyon szerencsés voltam, hogy aznap este esett az eső..."). Néhány másodperc múlva ismét földre esett, akkor még ki is rázta a gatyáját.

Maga a meccs egyébként 1–1-es döntetlennel zárult, az angolok gólját pedig főhősünk szerezte még rosszulléte előtt, a 8. percben.

"Bárcsak megütöttem volna egy játékvezetőt, mielőtt visszavonultam"

Lineker egész pályafutása során egyetlen sárga lapot sem kapott.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Megvan a Liverpool új edzője

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés