Da’Vian Kimbrough a legfiatalabb játékos lett, aki az Egyesült Államokban debütált profi futballistaként.

Da’Vian Kimbrough 13 évesen, 7 hónaposan és 13 naposan pályára lépett az amerikai másodosztálynak számító USL-ben. A Sacramento Republic FC játékosa a Las Vegas Lights FC elleni bajnoki 87. percében állt be, ezzel lett a legfiatalabb futballista, aki az Egyesült Államokban a profik között bemutatkozott.


Kimbrough öt hónappal ezelőtt kapott szerződést a Sacramentótól, már azzal is rekorder lett, hiszen soha korábban nem kapott az USA-ban profi szerződést egy ennyire fiatal játékos.

„Nincs szükség arra, hogy nyomást helyezzünk rá. Nem arról van szó, hogy 13, 14 évesen kezdő lesz. A megfelelő módon, a megfelelő tempóban szeretnénk, ha fejlődne”

– nyilatkozta a Sacramento elnöke, Todd Dunivant.

Aki felhozta példának Freddy Adu nevét, akit 14 évesen a következő Pelének, az amerikai futball megmentőjének és világsztárjának kiáltottak ki. Adu aztán közel sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, Európában a Benficában és a Monacóban is megfordult, de alapember nem tudott lenni. Legutóbb a svéd harmadosztályban futballozott, két és fél éve vonult vissza, mindössze 32 évesen.

Ez is érdekelhet:

A Liverpool közleményben reagált a VAR-hibára

Érthető módon elfogadhatatlannak tartja a Liverpool a történeteket.

(Fotó: CNN)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Ha azt gondolod, hogy már mindent láttál, ami történhet veled szex közben, akkor töltsd ki ezt a kvízt!

Katasztrofális körülményekről panaszkodnak az úszók

További cikkeink a témában
Budapest új szalonja mindenkit lenyűgözött – Nézd meg a részleteket!
Hirdetés