48 csapatos világbajnokság? Szuper, megyünk a bíróságra!
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tegnap, vagyis január 10-én úgy döntött a FIFA, ha már az UEFA is engedett, hozzájuk is jöhetnek még csapatok, így 2026-tól 48 csapatos lesz a vb.

A Daily Mail szerint így az európai helyek száma 13-ról 16-ra, az afrikaiaké 5-ről 9-re, az ázsiaiaké 4/5-ről 8/9-re nő, a FIFA elnöke, Gianni Infantino szerint így a sportesemény „befogadóbb” lenne, és „ez szolgálja a labdarúgás fejlődését az egész világon.”

Ennek sokan örülnek, de mondjuk a spanyolok nincsenek köztük, ők máris befenyítették a FIFA-t, hogy jogi útra terelik az ügyet, mivel szerintük a FIFA megígérte, hogy egyeztet a topbajnokságokkal, ám ez mégsem történt meg.

– mondta a Sky Sportsnak egy bennfentes, sőt, azt is elmesélte, hogy ők már a döntés előtt figyelmeztették a nemzetközi szövetséget, hogy nem fogják ezt hagyni.

A fő probléma tehát nyilván az, hogy a már eddig is kizsigerelt játékosok még inkább agyon lesznek használva, sőt, most még több játékos játszana lényegesen több meccset, ahelyett, hogy a sebeit nyalogatná és regenerálódna picit a már így is erőltetett menetben.

(Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.