Váczi Zoltán már nem először mesélt a magyar foci hőskoráról, reméljük, nem is utoljára. Elképesztő sztorik a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Váczi Zoltán Békéscsabán robbant be a magyar fociba, később játszott a Vasasban – és szokott le ott a szeszről –, majd a Fradiban is. A pali az egyik legnagyobb tehetsége volt hazánknak, olyanokat tudott, amiket tényleg csak nagyon kevesen. Ilyeneket például:

Pedig általában takony részegen focizott, miközben láncdohányos volt.

Egyik idegenbeli meccs előtt Pásztor Józsi (a Békéscsaba akkori edzője – a szerk.) kocsmájában találkoztunk. Meghívtam Józsit egy boros kólára, ő visszahívott, így ment egy darabig. Aztán buszra szálltunk, elmentünk Kispestre, rúgtam két gólt, nyertünk, és jöttünk haza.”

A delírium Váczi számára akkor ért véget, amikor a Vasasba igazolt; állítása szerint egy évbe tellett, mire kitisztult a szervezete, de azóta nem iszik.

Amikor a Fáy utcába került, a cigaretta maradt stresszűzőnek. A szertárban szívta a csikket a mérkőzések szünetében, miközben Gellei Imre (a Vasas akkori vezetőedzője – a szerk.) az öltözőben magyarázta a taktikát.

Illovszky Rudi bácsi tudta, hogy én ettől leszek jobb. Mondta is Gellei Imrének, hiába büntet meg, ő duplán kifizeti nekem az összeget másnap. Mert ha lógok is, tiszta fejjel másnap én fogom hozni a meccset.”

De ez csak a pia, azonban a kilencvenes éveket a korrupció is átszőtte.

Amikor erőszakkal a Fradiba rendelték, akkor ott is ezzel szembesült, pedig nem is szerb.

Persze ma is virágzik a visszaosztás szerinte, csak már nagyban, taós pénzekkel, az akadémiák viszont megbuktak.

 (Magyar Nemzet; fotó: 1912elore.hu)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon