A Vidi meglepő veresége után a Ferencváros egy győzelemmel annyira meglépett volna, amit már nemigen lehetett volna ledolgozni. De az Újpest ellen nem könnyű.

Nem is volt jó meccs, ha nagyon szépen és közhelyesen akarjuk leírni a látottakat, akkor legyen az, hogy nagy taktikai csata folyt. De igazából az történt, hogy a minden idegszálával a nemzetközi sorozatokra készülő Fradi Rebrovval elmozdult egy kevésbé látványos, stabil, masszív védekezésre épülő taktika irányába. Ezeket kontrákkal és letámadásokkal színesítik, mivel előbbi már a meccs elején, a 11. percben jól sült el, az egész meccs unalomba fulladt Varga gólja miatt.

Az Újpest ugyanis pont elég semmilyen ahhoz, hogy feltörjön egy ilyen védelmet, akadt egy-két helyzete, de az is csak az első félidőben. A Fradi viszonylag izgalommentesen ült a egygólos előnyén, a második félidőben már egyáltalán nem volt helyzete a hazaiaknak, az FTC pedig nem törte össze magát. A frissen igazolt Tokmacnak volt egy jó lövése, plusz egy-két kontrával lezárhatta volna a meccset. De ennek ellenére stabilan tartotta a minimális előnyét.

A 93. percig. Ekkor kétszer is hibázott az FTC-védelem, az Újpest pedig valahogy kihasználta: egy keresztbe lőtt labdát Simon helyezte a kapuba.

Ezzel nem nőtt 11 pontra a Fradi előnye, persze a kilenc sem kevés. Bőven a Fradi kezében van a döntés, de ilyen 93. perces gólok nem férnek bele.

Újpest–Ferencváros 1–1

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon