Rangadókkal kezdődött meg az NBA idénye.

Az NBA bajnoka, a Milwaukee Bucks az idei és a tavalyi szezon egyik nagy esélyesével, a Broklynnal játszott az új szezon első napján. A Jannisz Adetokunbo vezette Bucks viszonylag simán legyőzte azt a Netset, amelyben ezúttal is Kevin Durant volt a vezér. A bajnok már az első negyed végére komoly előnyt épített fel, a végére ez még inkább megnőtt, 23 ponttal nyert a Milwaukke. Adetokunbo 32 ponttal, 14 lepattanóval és hét gólpasszal kezdte a szezont, a másik oldalról Kevin Durant 32 ponttal, 11 lepattanóval és négy gólpasszal indított.

A nap másik meccsén a két évvel ezelőtti bajnok, a Los Angeles Lakers kikapott az elmúlt évtized legdominánsabb franchise-ától, de az előző egy-két évben meggyengült Golden State Warriorstól. Steph Curry tripla-duplával kezdte a szezont, 21 pontig, tíz-tíz gólpasszig és lepattanóig jutott a kétszeres MVP irányító. A Lakersből Anthony Davis és LeBron James is 30 pont felett dobott, de a Warriors utolsó negyedes hajrájával nem tudott mit kezdeni a Lakers, kikapott.

NBA, első játéknap:

Milwaukee Bucks–Brooklyn Nets 127–104
Los Angeles Lakers–Golden State Warriors 114–121

 Jannisz Adetokunbóról itt írtunk bővebben a Bucks bajnoki címe után:

A srác a szegénynegyedből, aki az NBA új királya lett

Az eddig is filmszerű sztori ma hajnalban csúcsosodott ki. Nem mindennapi a története az NBA kétszeres MVP-jének és most már egyszeres bajnokának.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában