Eddig emberfelettit megy a Barcelona a nyáron, konkrétan Mateu Alemany sportigazgató teljesen lehetetlennel tűnő igazolásokat hoz tető alá, így egy méregerős Barcelona kezdheti meg az új idényt.

Az éjjel sosem ér véget Barcelonában, legutóbb a brazil szélsőt, Raphinhát szerezte meg a Chelsea elől egyik napról a másikra a katalán klub, pedig akkor már szinte tény volt, hogy a londoniakhoz kerül a Leeds játékosa.

A Barcelona két klasszis szélsőt igazolt az éj leple alatt

A Barcelona mindent megtesz, hogy ismét topcsapat legyen.

Most éjjel megint a Chelsea-vel babrált ki a Barcelona, szinte biztosnak tűnik, hogy megint beelőzik a kékeket és megszerzik Jules Koundét a Sevillától.

Pedig ez az üzlet még a Raphinha-szerződésnél is biztosabb volt, ugyanis – ahogy írtuk is – a Chelsea jóval magasabb fizetést ígért a védőnek (12 millió eurót, a Barca maximum hetet), és a Sevillának ajánlott 55 millió font (64 millió euró) is magasabb volt, mint amit a Barcelona összekészített erre a dealre.

Úgy tűnik, a Chelsea lenyomta a Barcát: egyre valószínűbb, hogy Koundé a PL-be igazol

A Chelsea egyre közelebb ahhoz, hogy megszerezze a Sevilla védőjét.

Az angolok már minden dokumentumot át is küldtek a Sevillának, amely azonban nem bólintott rá a spanyol együttes, vélhetően a játékos nyomására. A 23 éves Koundé az első hírekkel ellentétben ugyanis mégis elutazott a Sevillával az edzőtáborba, ezzel is jelezve, nem igazán akar aláírni a londoniakhoz, várja a Barcelona ajánlatát. A középhátvéd ugyanis megígérte Xavinak, hogy a Barcelonát választja, a Camp Nouban szeretne játszani.

Péntek este a COPE riportere, Helena Condis arról írt, a Barcelona közel sem adta fel ezt a harcot, és mint reggel kiderült, egész éjjel ment az egyeztetés a klubok között. Szombat reggel Gerard Romero aztán robbantotta a bombát: Koundé minden bizonnyal Barcelonában köt ki. Azóta az összes barcelonai forrás megerősítette ezt,

Mi történt? Az, hogy Mateu Alemany megint átvágta a Chelsea-t, ugyanis megvárta, amíg kiszivárog az angolok hivatalos ajánlata, amire majd ő rá tud alkudni valami vonzót – Laporta elnök és Romeu gazdasági vezető engedélye után.

És eközben aktiválták az újabb gazdasági kart is Barcelonában: eladta a klub La Liga tévés jogainak további 15%-át a Sixth Streetnek, amiből egyik pillanatról a másikra euró százmilliókkal tudnak gazdálkodni.

Xavi álma így teljesült, a támadósor megerősítése (Lewandowski és Raphinha leigazolsása) után a védelmet is stabilizálták: Ronald Araújo párja Jules Koundé lesz a védelem tengelyében. Koundé az uruguayival ellentétben egy alacsony bekk, azonban kiváló a labdakihozatalokban, amire a Barcelonának nagy szüksége van. Persze a gyors francia a párharcokban is erős, és szélsővédőt is tud játszani, nem véletlenül volt az egyik legkapósabb hátvéd a piacon.

Robert Lewandowski a Barcelonában folytatja

A Barcelona megszerezte a világ egyik legjobb csatárát.

Egy újabb spanyol tehetséget szerzett meg a Barcelona

A Barcelona jelene meglehetősen bizonytalan, de a jövője kétségtelenül fényes.

(Fotó: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés