És mindent elég sürgősen, különben egyáltalán nem tudnak igazolni senkit.

Eddig remekel az átigazolási piacon a Barcelona új vezetése, ingyen szerzett meg kiváló játékosokat: Agüero, Depay és Éric Garcia érkezett. Rajtuk kívül 8 millió euróért visszavásárolták Emerson játékjogát is. (És hamarosan ingyen visszatér Kays Ruiz-Atil a PSG-től.)

Csakhogy közben Lionel Messi közel áll a szerződése meghosszabbításához, ami még akkor is elképesztően megdobja a bértömeget, hogy legalább a felével fog csökkenni a fizetése az eddigihez képest – de ez is évi bruttó 50 millió eurót jelent. Az első keret teljes bértömege jelenleg több a klub összes bevételénél (nagyjából a 110 százaléka, a La Liga normatívája szerint viszont a fizetések nem haladhatják meg a költségvetés 70%-át. És ez akár 200 millió eurós különbséget is jelenthet, írja az eurobarca.hu.

Vagyis durván meg kell húzni a béreket, ami többféle lépést igényel: akikkel számol a szakmai vezetés, ott muszáj csökkenteni a fizetést (főleg a nagy öregeknél: Sergio Busquets és Gerard Piqué).

Vannak olyanok, akiknek brutális a fizetése, szóval vagy engednek belőle jócskán, vagy akár mehetnek is, ha van jó ajánlat: Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Antoine Griezmann, Samuel Umtiti és Miralem Pjanic.

Tőlük nagyon nehéz lesz megszabadulni, Dembélé most is sérült, Coutinho épp épül fel, de már évek óta nem mutat semmit, Griezmann évi nettó 20 millió eurót (bruttóban 40 milliót) keres, amit jelenleg a Barcelona nem engedhet meg magának, pláne, hogy már 30 éves a francia. Csak épp ennyit senki nem ad neki.

Az biztos, hogy nem marad Wagué, Todibo, Braithwaite, Matheus, Júnior Firpo és Aleña, rájuk van is kereslet, de Neto, Lenglet-t és Trincaót is el- vagy kölcsönadná a Barca, ami szintén nem lehetetlen kategória. Két jól kereső saját nevelés is mehet, de csak ha nagyon jó ajánlatot kapnak érte: Jordi Alba és Sergi Roberto.

A Barcelona még 3-4 játékost akar igazolni, mindenképp igény van egy erős középpályásra (pl.: Mikel Merino, Fabián Ruiz, Manuel Locatelli, Leon Goretzka), még egy klasszis középhátvédre (Aymeric Laporte, Matthijs de Ligt), valamint baloldali védő(k)re (José Gayá, Marcos Alonso).

Joan Laporta és Mateu Alemany nyara nem lesz unalmas, egyelőre ugyanis ki kell szórni a ballasztot, de közben meg is kellene állapodni a fenti kiszemeltekkel.

Depay is aláírt, de még három-négy igazolást tervez az FC Barcelona

Eddig négy új arc van a Barcelona keretében, ebből három ingyen érkezett.

(Fotó: Joaquin Corchero / Europa Press Sports via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Ronaldót megint Messivel hergelték, furcsa, ágyéktáji mutogatással reagált

Szoboszlai Aranylabdát fog nyerni – állítja a Football Manager

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés