Lesz mit nézni karácsonykor.

Nagyot mennek manapság a streamingszolgáltatókon elérhető dokumentumfilm-sorozatok és szerencsére sport témában is rengeteg kiváló, képernyő elé ültető alkotást láthattunk már a Last Dance-től kezdve a Sunderland, 'Til I Die-ig. Most az egyik magyarországi sportcsatorna használta ki a kapcsolatrendszerét és készített saját gyártású sorozatot, méghozzá olyat, amilyen még nem született a magyar sporttelevíziózás történetében.

Egy hatrészes miniszériáról van szó, melyben az olasz labdarúgás meghatározó arcai adtak exkluzív interjút a Sport TV szakértőjének, Kéri András Dánielnek. A Calcio Titkai címmel futó dokusorozat premierje december 25-től érhető el az AMC Mikrón, Thuróczy Szabolcs narrálásával.

Kéri András Dániel személyesen látogatta meg például Madridban a jelenkori futball legeredményesebb edzőjét, a BL-címvédő Real Madridot irányító Carlo Ancelottit, Torinóban a Juventus hatszoros olasz bajnok mesterét, Massimiliano Allegrit, Rómában a Premier League-et nyerő Claudio Ranierit, Milánóban az AC Milan és az olasz válogatott egykori legendáját, Franco Baresit, Budapesten pedig a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is interjút adott neki.

És ha már leültek beszélgetni, akkor mondani sem kell, hogy exkluzív információkat osztottak meg.

A névsor egyébként véletlenül sem teljes, de ennek ismeretében is érezhető, hogy nagyszabású dologról van szó, az első epizód megterkintése után pedig bátran állítható, hogy oda lehet tenni a hasonló tematikájú, külföldi produkciók mellé.

A hat epizód különböző tematika szerint épül fel: az első kettőben előbb Carlo Ancelotti, majd Massimiliano Allegri portréja rajzolódik ki saját történeteken és a többi interjúalany elbeszélései alapján. Ezt követi egy olyan rész, amely a La Gazzetta dello Sport labdarúgásban betöltött szerepét ismerteti, és egy, a világhírű napilap szerkesztőségében tett látogatás koronáz meg. A negyedikben minden idők egyik legnagyobb hátvédje, Franco Baresi pályafutására elevenedik fel, az ötödikben az 1982-es világbajnok hősökről lesz szó, míg az utolsó, hatodik fejezet Claudio Ranieriről szól, aki edzőként három nagy topbajnokságban, Olaszországban, Angliában és Spanyolországban is komolyat alkotott.

A Calcio nemzeti kincs Olaszországban, az egész világ csodálja azt, ahogyan az olaszok a focihoz viszonyulnak. Igyekszünk hétről-hétre megmutatni a Serie A pályáinak hangulatát a Sport TV nézőinek, kiemelten kezeljük ezt a bajnokságot. Nagyon sok dolgot el lehet mondani egy közvetítésben vagy egy elemzőműsorban, de az vitathatatlan, hogy az Ancelotti, Allegri, Marco Rossi vagy Baresi-féle nagyságok tudják az igazán érdekes és izgalmas történeteket elmesélni. Mi legalábbis erre kértük őket, ők pedig időt szánva erre exkluzív válaszokat adtak a kérdéseinkre. Magyarországon ilyen típusú dokusorozat még nem készült egy másik ország labdarúgásáról. Jó dolog úttörőnek lenni – mondta Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője a sorozatot bemutató sajtóeseményen.

 – Komoly fába vágtuk a fejszénket, mikor kitaláltuk, hogy ennek a sorozatnak el kell készülnie, és Kéri András szerepe óriási volt abban, hogy ilyen interjúalanyaink lehettek a közelmúltban. Gondoljunk csak bele, a korszak legeredményesebb edzője, Carlo Ancelotti időt szánt ránk, és tényleg megosztott egy-két titkot a filozófiájából. Az is elképesztő, hogy Claudio Ranieri az otthonában fogadta a stábot. Újságíróként pedig talán sokan vágytak arra, hogy egyszer lássák, hogyan dolgoznak a ’’Gazzettánál’’. Most erre is lehetőségünk lesz, és mivel az AMC Mikrón mutatjuk be, ezt megtehetjük naponta, vagy akár már egyben, mikor elérhető lesz az összes rész – nyilatkozta a premierről Szaniszló Csaba, az AMC Networks International digitális projektjeinek vezetője.

(Fotó: Getty Images)

 

 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Elaludt az Eb-meccsen, majd hajnal négykor a tök üres stadionban ébredt egy szurkoló

A maszkot nem, a műtétet egyelőre megúszta az orrát törő Mbappé

További cikkeink a témában