Kicsit reménytelenül próbál erősíteni a Barcelona télen, miután nem maradt támadója. Annyira elkeseredett és szegény a klub, hogy a Chelsea kispadját szippantaná fel.

Xavi érkezése új lendületet adott a Barcelonának, az első meccsét meg is nyerte, de leginkább a tűz, az élet és a motiváció tért vissza a katalánokhoz, na meg a szurkolók. Azonban a fiatal edzőnek nincs könnyű dolga, hiszen rengeteg a hiányzó, leginkább a támadói fogytak el:

Ansu Fati és Dembélé ismét sérült, Braithwaite sem épült még fel, Colladót nem nevezték, Agüerónak pedig szívproblémái akadtak, valószínűleg vissza is kell vonulnia. Ja és ott van Luuk de Jong is, akire egyáltalán nem számít Xavi.

Szívprobléma miatt visszavonul az évtized második legjobb argentin támadója

Barcelonába igazolt, hogy az egyik legjobb cimborájával, Messivel játszhasson utolsó éveiben, erre se Messi, se játék. Sergio Agüero visszavonul.

Januárban ezért mindenképp szeretnének valahogyan igazolni egy-két támadót, legyen az szélső vagy középcsatár. A legnagyobb nehézség az, hogy nincs pénzük, egyáltalán nincs mozgásterük, csak ha sikerült megszabadulni néhány felesleges játékostól (Umtiti, Neto, Coutinho, Wagué).

Persze jelöltek azért vannak, Laportáék dolgoznak a háttérben, mert a muszáj nagy úr. A legtöbbször Raheem Sterling neve merült fel, a City angol szélsője szeretne is Barcelonába igazolni, csak épp kölcsönben nem akarják engedni, megvenni meg nem tudják. Karim Adeyemi a legfőbb kiszemelt, de ő reálisan nyáron érkezhet Katalóniába.

C- vagy D-verzióként Arthur Cabral nevét is bedobták, de egy ideje egyre hangosabban hallani a Chelsea-szálat:

Hakim Zijes és Timo Werner felől érdeklődhetnek a londoniaknál, mindkét játékos kikerült a kezdőből, és egyre távolabb kerül tőle.

Zijes a Dortmundnál is felmerült, egyre valószínűbb, hogy nem marad a marokkói szélső. Nagy reményekkel érkezett az Ajaxtól, zseniális rúgótechnikája van, és halomra adta a gólpasszokat, de a Chelsea nem jött be neki – 50 meccsen 8 gólt rúgott és 6 gólpasszt adott.

Werner még nagyobb reményekkel jött, jó sok pénzért, de ő meg eddig csak a kihagyott helyzeteivel hívta fel magára a figyelmet. Azóta ráigazolták Lukakut és ott van Havertz is. Csalódás eddig, de a Barcánál már az is siker, ha valaki helyzetbe tud kerülni.

A saját nevelésű Barca-védő feltárta a Koeman-időszak súlyos hiányosságait

Már most érzékelhetően felszabadultabb és szervezettebb a Barcelona Mingueza szerint, mivel Xavinál tudják, mit kell tenniük, ellentétben a korábbiakkal.

(Fotó: Visionhaus/Getty Images)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában