Már írtunk róla, hogy a Barcelona erősíteni szeretne a télen, bár nem sok pénze van, és arról is, hogy Sterling szívesen távozna Manchesterből, a Salzburg legújabb gólgépét pedig kerülgetik a nagyok. Most kezdenek összeérni a szálak.

Raheem Sterlinget félreállította Pep Guardiola, az angol támadó a kelleténél többször játszott átlagosan, miközben a nyakára igazolták Jack Grealisht és egyre inkább világklasszissá érik Phil Foden. Sterlingnek így már csak percek jutnak, aminél sokkal többre vágyik a 26 éves játékos.

És valljuk be, többet is érdemelne, noha a helyzetkihasználása miatt mi is többször kritizáltuk. Sterling optimális korban van, és nem is olyan régen még a világ egyik legértékesebb futballistája volt, de még ma is 90 millió euróra árazták be. A szélsőként és csatárként is használható angol 307 meccsen 116 gólt rúgott és 89 gólpasszt adott a Cityben. A Premier League-ben mindössze két meccset játszott végig a szezonban, a BL-ben egyet sem.

Eközben a Barcelona új edzője, Xavi mindenképp szeretne igazolni egy olyan szélsőt, aki csatárként is tudna játszani, és a hírek szerint már kerülgetik is Sterlinget. A játékos elmondta, szívesen kipróbálná magát külföldön, Guardiola jelezte, ha a Barcelona akar valakit, azt meg is szerzi. A City azt mondta, januárban csak úgy mehet, ha a kölcsön mellett egy kötelező vásárlási opciót is beleírnak a szerződésbe, ami 50 millió euró lenne.

A katalánok nem hivatalosan elismerték, hogy Sterling a leginkább reális opció a téli erősítésre.

De Laporta elnök azt is elmondta, hogy három igazolás is elképzelhető, a legtöbbet forgó név pedig Sterling mellett Karim Adeyemié. A Salzburg 19 éves csatára Erling Haaland és Patson Daka útjára lépett, ő is hasonló ütemben termeli a gólokat. A 13 bajnokin 11 gólt vágott, a BL-ben pedig négy meccsen hármat.

Adeyemiért nagyon komoly harc zajlik, elvégre fiatal és már most hihetetlenül gólerős. A német felnőtt válogatottban is bemutatkozó csatárért a Bayern München, a Liverpool és a Dortmund is bejelentkezett, utóbbi a legesélyesebb a megszerzésére. A katalán újságíró, Gerard Romero azonban azt írta, a Barca már felvette a kapcsolatot Adeyemi környezetével és a játékos is visszakacsintott, érdekli a Barcelona.

Egy félhivatalos ajánlatról is olvastunk: 30 millió eurót utalna a Barcelona, plusz kölcsönbe adná Álex Colladót.

A Salzburg már megint kitermelt egy Haalandot, a legnagyobbak már kerülgetik is

Maga Haaland után Patson Daka szórta a gólokat, a zambiai azóta már a Leicester játékosa. Most egy 19 éves német lépett erre az útra.

(Fotó: Thomas Bachun/DeFodi Images via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Stankovic annyira le akart lépni a Fraditól, hogy saját zsebből vásárolta ki magát

Számtalan sztár kimaradt Anglia bő Eb-keretéből

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés