A Fradi a harmadik selejtezőkörben is az egyik legnehezebb ellenfelet kapta meg, a Djurgarden és a Celtic után ezúttal a Dinamo Zagrebbel kell összecsapnia. Azzal a Dinamóval, amely tavaly egy négyest gurított a Groupamában.

Ennek ellenére nem örülnek a zágrábiak, hogy a Fradit kapták, ők ugyanis némiképp gyengültek, miközben a Fradi évről évre masszívabb. A Dinamótól eligazolt Dani Olmo, aki a legjobbjuk volt, valamint Nikola Moro is, miközben a magyar bajnok erősödött és kiütötte a Celticet.

Petar Stojanovic például ezt mondta:

„A Ferencváros volt egyike azon kluboknak, amelyeket szerettünk volna elkerülni. Évről évre jobbak, és az is biztos, hogy a tavalyi eredmény miatt különösen motiváltak lesznek. Ettől függetlenül, mi tisztában vagyunk a képességeinkkel, s egy jó felkészüléssel, megfelelő mértékű önbizalommal és óvatossággal úgy gondolom, sikerül bejutnunk a rájátszásba, mivel ott van a helyünk.”

Persze azért olyan klasszisaik vannak még mindig, mint Ademi, Petkovic, Orsic, Gojak vagy épp Majer. Az előző körben a Clujt verték ki, de csak tizenegyesekkel – mondjuk emberhátrányban. Ők a maximális favoritok, de tisztelik a magyar bajnokot.

„Sokkal jobban is járhattunk volna a sorsoláson, de ezen most már kár keseregni. A Ferencváros egy komoly csapat, hazai pályán lépnek pályára, úgyhogy mindenképpen nehéz lesz. Igaz, tavaly is hasonló volt a helyzet, mégis sikerült továbbjutnunk, arra a budapesti találkozóra valamennyien emlékszünk. Optimista vagyok, bízok a Dinamo győzelmében”

– ezt már Dominik Livakovic mondta.

Amer Gojak pedig ezt nyilatkozta:

„A hír, hogy a Ferencváros lesz az ellenfelünk, Szarajevóban érkezett hozzám, ahol a válogatott labdarúgók gyülekeznek. Nem éppen egy könnyű ellenfél, de ebben a szakaszban már nincsenek gyenge ellenfelek. A találkozót Budapesten rendezik meg, ami a vendéglátó malmára hajtja a vizet, de volt már erre példa, s mindannyian emlékezünk, milyen eredménnyel zárult az a mérkőzés. Komolyan kell hozzáállni a találkozóhoz, jól fel kell készülnünk, és hinnünk kell magunkban.”

Az egymeccses párharcot szeptember 15-én vagy 16-án rendezik meg a Groupamában.

Rebrov: A foci nemcsak a lövésekből áll, hanem leginkább az eredményből

Szerhij Rebrov, a Fradi edzője nem tudta leplezni örömét, de meg is volt lepődve.

(via; fotó: gnkdinamo.hr, Ladislav Kertesz Photography)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Fordulat Liverpoolban, Hollandiából érkezhet Klopp utódja

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés