Nem a legsportszerűbb valaki ellen drukkolni, nyilván le kell majd győzni Ausztriát, de az nem baj, ha az iksz is jó lesz ellenük a bennmaradáshoz.

Tegnap egy hetest vert a magyaroknak a házigazda finn válogatott, így fontos volt, hogy Ausztria ellen se lassítsanak Kapanenék a jégkorong-világbajnokság magyar érdekeltségű tamperei csoportjában.

A jégen Finnország nyert, de a lelátón szervezettebbek voltak a magyarok

Felvonult a lelátón fél Tampere, de ott így sem nyertek. Hokiban sajnos jobbak voltak.

Nyert is Finnország, így eldőlt, hogy bejut a negyeddöntőbe, miközben Ausztria továbbra is egy ponttal a magyarok mögött maradnak.

A finnek persze egy nappal a magyarok elleni meccs után most nem mozogtak frissen, a csoportutolsó vendégek emiatt is kényszeríthették őket komoly erőbedobásra. De végül Finnország 3–1-re nyert, és ez a lényeg.

Ha Kevin Constantine szövetségi kapitány együttese vasárnap alapjátékidőben, azaz három pontot érően legyőzi a németeket, akkor az osztrákok kiesnek a divízió I/A-ba és a magyarok bennmaradnak. Amennyiben nem születne magyar siker, akkor a magyar és az osztrák válogatott hétfői dönt arról, ki marad bent és ki esik ki.

A csoport másik meccsén Svédország simán vezet a franciák ellen. A B-csoport rangandóján Svájc legyőzte Kanadát, így továbbra is pontveszteség nélkül áll, ezzel együtt mindkét csapat, valamint a cseh is a nyolc közé jutott.

(Fotó: Getty Images)

Irány Tampere!

Útnak indultunk egy Škoda Enyaq iV-vel, hogy május 18-én és 19-én csatlakozzunk a magyar szurkolókhoz a svédek és a címvédő finnek elleni meccseken. Csak egy győzelmen múlik a bennmaradás a világ legjobbjai között, szurkoljunk együtt a magyar válogatottnak! A Baltikumról és a škodás kalandokról beszámolunk majd a Playeren, a küldetésünket élőben ezen a Facebook-oldalon tudjátok követni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Fél lábbal kint van az olimpián a női kézilabda-válogatott

A Nike kicsit elszabta a bikinivonalát az amerikai női atléták olimpiai mezének

További cikkeink a témában