Az amerikai üzleti magazin közzétette a világ legértékesebb futballklubjainak listáját.

A Forbes legutóbb két éve publikált hasonló listát, akkor a Real Madrid vezette a rangsort, a korábban a Madrid mellett egyedül a Manchester United végzett az élen.

Most azonban változás történt, a Forbes szerint a világ legértékesebb futballklubja jelenleg az FC Barcelona. A katalán csapat értéke 4,76 milliárd dollár, míg a Real Madridé 4,75 milliárd. A rangsor harmadik helyén a BL-címvédő Bayern München áll 4,22 milliárd dollárral. A legjobb tízben még hat angol klub és a PSG található meg.

A Forbes megjegyzi, hogy a koronavírus-járvány ellenére a világ 20 legértékesebb futballklubjának értéke 30 százalékkal nőtt az elmúlt két évben.

A világ tíz legértékesebb futballklubja a Forbes szerint:

Fotó: Bleacher Report

A Barcelona és a Real Madrid épp a hétvégén játszott, a Madrid nyerte az el Clásicót, és így helyet cserélt a két klub a bajnoki tabellán. A La Liga izgalmas hajrájáról itt írtunk bővebben:

Megtippelhetetlen, hogy melyik sztárklub nyeri meg a világ egyik legerősebb bajnokságát

Megnéztük az Atlético, a Real és a Barcelona formáját, programját a La Liga utolsó fordulói előtt, és azt is, hogy a statisztikai adatelemzés szerint melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Tom Brady most már tényleg visszavonult