Röviden: mert magyar és nincs elég magas szinten.

Noha tíz meccsen kilenc győzelem és egy vereség volt Máté Csaba mérlege, látványos győzelmeket aratott és bejutott a csapattal az Európa-konferencialiga csoportkörébe is, mégsem maradhatott. A Ferencváros vezetése azóta már kinevezte a szerb Dejan Stankovicot, viszont nem indokolta meg, miért nem volt jó Máté.

Szerb focilegenda lett a Fradi edzője

Hiába kezdett el remekül és eredményesen játszani a Fradi Máté Csaba megbízott vezetőedző irányításával, mégsem maradhatott.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke szerda este a Hír TV Napi aktuális című műsorában most bepótolta ezt és elmondta, miért nem maradhatott Máté a vezetőedző.

Én nem vagyok szurkoló, nekem racionális döntéseket kell hoznom.

Borzasztóan nehéz volt közölnöm Máté Csabával a döntést, tíz éve dolgozunk együtt, sokra tartjuk egymást,

ugyanakkor az edzők kiválasztásánál eddig is az vezérelt minket, hogy olyan edzőnk legyen, aki a Bajnokok Ligájához illik, a mi lehetőségeinkhez képest egy polccal feljebb helyezkedjen fel.

Csaba a mi szintünkhöz illő edző, és nekünk most több kell. Marad a klub kötelékében, még nem tudjuk, milyen beosztásban.”

Felmerült a kérdés, hogy vajon megint miért külföldi szakemberre esett a választás, esetleg gyengének tartja-e a magyar edzőket, az elnök ezt felelte:

Ha már így rákérdez, akkor igen a válaszom. Az elmúlt negyven évben Magyarországon tönkre tették a futballmorált, és bár az utóbbi egy évtizedben történt előrelépés, ennek a mértéke még nem akkora, hogy magyar vezetőedzőben gondolkodhassunk.

Kivételek akadnak, ilyen Dárdai Pál vagy Lőw Zsolt, ám egyelőre maradunk a külföldieknél. És most azt mondom, Dejan Stankovic szerintem az az edző az utóbbi néhány évet is figyelembe véve, aki a karakterét nézve a legközelebb áll a Ferencvároshoz.”

Dejan Stankovic: Az én csapatom sosem adja fel, én ilyen vagyok!

A Fradi kedden kinevezett vezetőedzője olyan csapatot ígér, amely mindig nyerni akar.

(Fotó: fradi.hu)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában