A Fradi kedden kinevezett vezetőedzője olyan csapatot ígér, amely mindig nyerni akar.

A szerb tréner szerződésének keddi aláírása után adott interjút a klub honlapjának, miután bejárta a Groupama Arénát és a Fradi Múzeumot.

„Nagyon boldog és nagyon büszke vagyok, hogy itt lehetek, és alig várom, hogy elkezdjem a munkát. Egy nagyszerű klubhoz érkeztem, amelynek a történelme még nagyszerűbb. Több mint hetven trófea, több mint harminc olimpiai aranyérem, elképesztő eredménysor minden sportágban. Nagyon nagy bennem a tenni akarás, hogy megmutassam, bármilyen csatára készen állok, amit ezért a klubért meg kell vívnom.

Az első pillanattól kezdve azt éreztem, hogy ez a megfelelő hely számomra. Rögtön éreztem ezt, miután beszéltem a klub elnökével, a sportigazgatóval és minden vezetővel. Ezek a tárgyalások megerősítettek abban, hogy ez egy komoly klub, ahol felelősségteljes döntéseket hoznak.

Stankovic szerint az FTC fontos utat tett meg az előző szezonban, amikor a nyolcaddöntőig menetelt az Európa-ligában, melyben kétszer is összecsapott korábbi együttesével, a Crvena Zvezdával.

„Nagyszerű meccseket játszva kiváló eredményeket ért el, eljutott a nyolcaddöntőig, ami egy történelmi tett volt. Ráadásul mindezt remek, korszerű, gyors futballt produkálva érte el. Ezek a találkozók megmutatták a Fradi erejét, hogy milyen szintet, milyen játékerőt képvisel a klub. Azt látom, hogy nagyszerű futballistáink vannak, a keret kvalitása megvan ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el, de igazi csapattá kell válnunk, egy nagyon fontos feladat, csak így lehetünk igazán erősek.

Arról is kérdeztek, milyen edzőnek tartja magát.

„Talán fiatal edző vagyok, de a régi iskolát követem, azaz a tisztelet számomra mindennél fontosabb. Tisztelni kell a klubot, az elnököt, a sportigazgatót, az ügyvezetőt, a játékosokat, és persze nagyon tisztelni kell a szurkolókat. A játék értük van. A tiszteletnek az öltözőn belül is meg kell lennie, ez elengedhetetlen, mindenkinek tisztelni kell a másikat, mert az egység csak így alakulhat ki. Amikor ez megvan, akkor leszünk igazán erősek. Én ebben hiszek, ez visz előre.

Elöljáróban csak annyit ígérhetek, hogy a hűség, az őszinteség és a munka mindennél fontosabb! Ezen értékek mentén fogjuk végezni a munkánkat, ami kemény lesz, nem is kérdés, de hiszek benne, hogy eredményesek leszünk. És még valamit megígérhetek: az én csapatom sosem adja fel! Azt mondhatom, én ilyen vagyok.

Sosem adom fel, mindig őszinte vagyok, megadom és meg is követelem a tiszteletet, imádom a futballt és imádom a családomat, mindennél jobban. Ezek a számomra igazán fontos dolgok az életben. A családom is támogatott a döntésemben, tisztában vannak azzal, milyen fontos klubhoz érkeztem, így most ők is nagyon boldogok, velem együtt.”

Azt is megjegyezte, hogy az FTC egy nagy klub, amelynél mindig nagy a nyomás, mivel győzni kell, és amikor valaki megkérdezte tőle, felkészült-e a feladatra, csak annyit válaszolt „így születtem”.

Talán veszítünk, talán döntetlen lesz, nem tudom, de minden meccset meg akarunk nyerni. Ki kell adnunk magunkból mindent, a szurkolóknak tudniuk kell, hogy a csapatom őszinte és mindent kitesz a pályára. Ez az én filozófiám” – mondta a játékosként az Internazionaléval 2010-ben Bajnokok Ligáját nyert Stankovic, hozzátéve:

Elhibázhatod a passzt, kihagyhatod a helyzetet, de a hozzáállásodon nem változtathatsz. Ennek belülről kell jönnie. 

A kedden kinevezett új vezetőedzőnek elmondása szerint a labdarúgás és a családja a legfontosabb, ezért is fontos számára a klub üzenete Európának: az egység és a család.

A szerb szakember tétmeccsen a Nagyecsed elleni Magyar Kupa-meccsen ülhet először a bajnoki címvédő kispadján.

Ez is érdekelhet:

Ifjú Lisztes Krisztián is a Bundesligába szerződik

Újabb nagy üzletet kötött a Fradi, ráadásul a magyar tehetség még marad egy évet.

A Fradi megkapta az előző szezon döntősét az Európa-konferencialigában

Kisorsolták a Konferencialiga csoportkörét. Többek között Olaszországba is megy a Ferencváros.

(Fotó, forrás: fradi.hu)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A Fradi lilára verte az Újpestet

A Liverpool egy 120 perces dráma legvégén nyerte meg a Ligakupát

Gazdag a 93. percben mentett pontot csapatának

További cikkeink a témában