Hiába kezdett el remekül és eredményesen játszani a Fradi Máté Csaba megbízott vezetőedző irányításával, mégsem maradhatott.

A bajnokságban négy meccsen háromszor nyert a Fradi, ezeken pedig rendesen meg is szórta az ellenfeleit – hat gólt lőttek Vargáék a Paksnak és a Zetének, ötöt a Fehérvárnak –, az Európa-konferencialigában pedig simán bejutott a csoportkörbe, mégsem maradhatott Máté.

A Fradi megkapta az előző szezon döntősét az Európa-konferencialigában

Kisorsolták a Konferencialiga csoportkörét. Többek között Olaszországba is megy a Ferencváros.

A Ferencváros vezetői ismét hoztak egy külföldi szakembert, ezúttal a délszláv vonalat próbálják ki.

A csapat irányítását a korábbi szerb válogatott labdarúgó, az Interrel BL-győztes Dejan Stankovic veszi át.

Az FTC köszöni Máté Csabának, hogy az egyik legnehezebb időszakban sietett a klub segítségére és vezette az UEFA Európa-konferencialiga csoportkörébe a csapatot – szólt a szűkszavú bejelentés.

Stankovicnak június óta nem volt csapata, legutóbb a Serie A-ból kiesett Sampdoriát irányította. De a Crvena zvezdánál is dolgozott (három bajnoki címet és két kupát nyert). Játékosként nagyobb volt, 103-szor volt válogatott, 15 évet játszott a Serie A-ban a Lazio és az Inter játékosaként. Utóbbival Bajnokok Ligáját is nyert, de van hat bajnoki címe, hét Olasz Kupa-sikere, és egy KEK-et is nyert.

Edzőnek nem készült, de már nem bánja, hogy 2019-ben leült a Zvezda kispadjára, melyet végül 90 meccsen irányított: 79 győzelem és 9 döntetlen mellett csak két vereséget szenvedett el.

Stankovic büszke rá, hogy José Mourinhóval jó kapcsolatban van, és a portugál mester szakmailag és emberileg is nagy hatással volt rá.

„Mourinhótól megtanultam, hogy amikor azt gondolod, mindent beleadtál, még mindig hozzá tudsz tenni húsz százalékot. Az, ahogy Mourinho kritizálja és kezeli a játékosokat, jobb játékra ösztönzi őket, akik ezáltal bátrabbak is lesznek.”

Még több Fradi:

Nem Csercseszov a kulcsa a Fradi Európa-liga-menetelésének

Ilyenkor mindenki élteti az edzőt, aki idáig vezette a csapatot, de szerintünk elsősorban valaki másra kellene vetülnie a dicsfénynek.

Csercseszov nem zárja ki, hogy Konferencialiga-döntőig menetelt volna a vezetésével a Fradi

Azt pedig továbbra sem tudja, miért kapott ki hazai pályán három góllal a KÍ-től a Fradi.

Az oroszok nem értik, miért rúgták ki Csercseszovot

Oroszországban nagy port kavart Csercseszov kirúgása, szerintük kapkodott a Fradi. Pedig csak a nagyobb képet kellene nézni.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A Fradi lilára verte az Újpestet

A Liverpool egy 120 perces dráma legvégén nyerte meg a Ligakupát

Gazdag a 93. percben mentett pontot csapatának

További cikkeink a témában