Ismét interjút adott Kubatov Gábor, és ismét figyelemreméltó dolgokat mondott.

A Fradi elnöke nagyinterjút adott az Indexnek, melynek a sporttal kapcsolatos részeiben egészen érdekes mondásokra bukkantunk. Például azzal kapcsolatban, hogy a tavaszi szétesett, borzalmas játék és mélyrepülés után miért maradt mégis Csercseszov az edző. Kubatov elmondta, érezték, hogy baj van, de:

Csak az hogy vette volna ki magát, hogy itt van Sztanyiszlav Csercseszov, aki az elmúlt 48 év legnagyobb futballsikerét eléri a Ferencvárossal, megnyeri a bajnokságot, aminek a végén azt mondjuk neki, Sztanyiszlav, köszönjük a munkádat, de ki vagy rúgva.

Így utólag végiggondolva Sztanyiszlavval valószínűleg az volt a baj, hogy az öltöző végül megette. Nagyon érdekes dolog ez, mert nem is gondolná az ember, hogy egy ilyen karakterrel ez megtörténhet.

A vasszigor volt a legfontosabb erény a Fradi edzőkeresésénél – De ez tényleg elég lesz Csercseszovtól?

Kissé ellentmondásos figura az erős kezű oszét szakember, de az biztos, hogy nála alibizés nem lesz.

Ezzel kapcsolatban azért felmerül egy fontos kérdés. Mert az még érthető is, hogy hezitál az ember ilyen sikerek után megválni valakitől, de

ha érezték, hogy nagy a baj, miért hosszabbítottak az orosszal?

Hiába omlott össze a Fradi, hosszabbítottak az edzővel

Sztanyiszlav Csercseszov az orosz sajtónak kotyogta ki, amit a Ferencváros még nem is közölt.

„Voltak előjelek, de azért mentségére szolgáljon az is, hogy nem egyszerű a selejtező első fordulójából indulni. Miután véget ért a bajnokság, a játékosoknak mindössze tíz nap szabadságuk van. Fel kell készülni rá, kell hozzá lélek. Talán nem figyeltünk oda erre megfelelőképpen. Úgyhogy megváltunk Csercseszovtól.

Utólag elmondhatom: abban reménykedtem, hogy érzi ezt, és ő válik meg tőlünk, de nem ez történt.”

Erre a bátor kijelentésre inkább nem is mondunk semmit.

Máté Csabát megalázták, vagy csak bénán kommunikált a Fradi?

Érdemes néhány gondolat erejéig visszakanyarodni a Fradi edzőcseréjéhez, Máté Csaba maradéktalanul rászolgált arra, hogy többet beszéljünk róla.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában