Amiről, vagyis akiről szó van, az Varga Roland. Bár ebben a sztoriban mindenki jól járt, talán még az ETO is örülhet kicsit.

Varga télen a Győri ETO-ból húzta el a csíkot (milyen jól is tette), egészen az Üllői útig meg sem állt. A Fradi akkor olyan 80 ezer euró körüli összeget fizetett a szélsőért, ami mostanra a transfermarkt.de szerint már 500 ezer euróra rúg, szóval sikerült meghatszoroznia az árát. Az pedig nem rossz.

Ehhez az kellett, hogy Varga produkálja magát, ez pedig összejött neki, ráadásul fél idény alatt:

A bajnokságban 11 meccs alatt 3 gólt lőtt és 4 gólpasszt adott, a csapattal szinte biztosan odaér az NB I második helyére.

Na, a Magyar Kupát meg gyakorlatilag neki köszönheti a Fradi, amely a döntőben olyan simán győzte le a Videotont (4–0), hogy azt nyugodtan nevezhetjük mészárlásnak is. Varga volt a meccs legmeghatározóbb játékosa, lőtt egy gólt és kiosztott 2 asszisztot.

Szóval úgy tűnik, ebben a sztoriban tényleg mindenki jól járt:

  • Varga jól járt, mert visszanyerte azt a formáját, amivel a 2012–2013-as idényben bajnoki címhez segítette a Győrt.
  • A Fradi jól járt, mert minőségi játékossal erősítette meg keretét.
  • És kicsit még az ETO is örülhet, mert a szerződésbe foglaltak alapján részesedik a további transzfer vételárából. Ehhez mondjuk az kell, hogy a Fradi elengedje a játékost.

És akikkel még jól járhat a Fradi:

  • Kitl Miklós: a Kecskemét 17 éves középpályása idén robbant be az NB I-be.
  • Pátkai Máté: a 27 éves válogatott középpályása meghatározó játékosa volt a bajnokságot megnyerő ETO-nak.
  • Radó András: a Haladás 21 éves támadója ebben az idényben annyira nem brillírozik, de mintha a bajnokság végére kezdene magára találni.

Akkor ezek után muszáj lesz megtenni a Fradi következő meccsét, talán a Magyar Kupa megnyerése óta már kijózanodott a csapat.

És ezt olvastad már?
Budapesten is feltámadt a futóélet, amire a Spar Maraton a legjobb bizonyíték