A magyar Szuperkupa a magyar labdarúgás Batman vs. Supermanje, hiszen elvileg Magyarország két legjobb csapata feszül egymásnak, az NB I bajnoka a Magyar Kupa győztese ellen. Akár még izgalmas esténk is lehet.

  • Hát akkor itt a lehetőség, hogy a két csapat közül valamelyik behúzza a 2015–2016-os szezon első trófeáját. A Vidi a harmadik (2011, 2012), a Fradi pedig az ötödik győzelmére hajt (1993, 1994, 1995, 2004).
  • A nyár nem telt eseménytelenül a székesfehérváriak számára, sőt kifejezett pörgött az élet: új edző érkezett, kulcsjátékosok távoztak, vagyis a csapat még formálódik. A Fradi kerete viszont (továbbra is) erős (legalábbis ellenfelénél erősebb jelenleg) és stabil: eddig csak perememberek távoztak.
  • A Videotonnak ez lesz az első tétmeccse az új idényben, a másodikat pedig másfél hét múlva a Bajnokok Ligája-selejtezőjében játssza majd. Az FTC már elvesztette szűzességét, a holland Go Ahead Eaglesszel ikszelt (1–1) egy felejthető meccsen az Európa-liga selejtezőjében.

És akkor van itt két sokat mondó adat:

  • A Vidi utoljára 2013-ban tudta legyőzni a Fradit, azóta semmi, illetve de, három vereség és egy döntetlen. 2013 decembere óta pedig még gólt sem tudott lőni.
  • Legutóbbi meccsükön például a Fradi konkrétan lemészárolta a székesfehérváriakat a Magyar Kupa döntőjében (4–0) még május végén.

Thomas Doll kijelentette, hogy nagyon akarja a Szuperkupa-győzelmet, de azért pihenteti majd kulcsjátékosait az El-selejtező visszavágójára.

Hát akkor Videoton–Ferencváros, 20:15 (Duna Tv), Sóstói Stadion (Székesfehérvár).

Van egy tippünk is:

Fogadok is, mert ez nem is olyan rossz pénz egy meccsért!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre
Hirdetés