A harmadik Európa-liga-csoportmeccsét is elveszítette a Fradi, amely jól látható hullámvölgybe került.

Az eddigi meccsek alapján a Fradinak egyedül a Celtic ellen van reális esélye a pontszerzésre, a skótokat már egyszer kiverte a magyar bajnok a BL-ből, és most még rossz formában is vannak. Ennek megfelelően Peter Stöger nem akarta betolni a buszt Glasgow-ban, négy védővel és három támadóval ment neki a Celticnek.

Mondjuk a ment neki erős túlzás, az első félidőben egyik csapat sem ment sehova, nem volt magas a színvonal – de ebben az is benne van, hogy a hazaiak nem voltak veszélyesek. Némiképp átadta a területet a Fradi, de a Celticben nincs túl sok extra játékos, így nem kellett Dibusznak sokat dolgoznia. Persze Wingo szenvedett Jotával, de ekkor még bírt vele.

Egy-egy lövés volt mindkét oldalon, és talán a Fradinak volt a legnagyobb helyzete még a 3. percben, de Mmaee nem tudott rendesen belenyúlni Uzuni beadásába. Az sem segített, hogy közben rendesen rángatták.

A fordulás után még laposabb volt a Fradi, egyszerűen nem lehetett ráismerni a magyar bajnokra. A ZTE elleni vereség lehetett volna jel, de akkor még azt gondoltuk, készülnek a glasgow-i meccsre. De hamar kiderült, hogy nem, egyszerűen nem megy most Tokmacéknak.

Az 57. percben vezetést is szerzett a Celtic, Jota remek labdát adott Furuhashinak, aki kihasználta Samy Mmaee rossz helyezkedését és lassúságát.

Öt perc alatt el is dőlhetett volna a meccs, azonban Dibusz kivédte McGregor tizenegyesét, de még ezután sem tudott felpörögni az FTC. Botrányosan lassú és körülményes volt a támadójáték, Tokmac és Ryan Mmaee-nak momentuma sem volt, egyedül Uzuni volt értékelhető.

A 81. percben aztán eldőlt a meccs, egy újabb érthetetlen zavart védekezés után Dibusz Turnbull lábára rúgta a labdát.

Ez a Celtic abszolút verhető lett volna, Jotán kívül teljesen átlagos focisták alkotják és nem is mutattak extra csapatteljesítményt, azonban a Fradi teljesen szint alatt focizott. Rég láttuk ennyire tompának, fásultnak és ötlettelennek Stöger együttesét, talán elfáradt a csapat, vagy a formaidőzítés nem sikerült.

Európa-liga, G-csoport

Celtic–Ferencváros 2–0

Craig Williamson/SNS Group via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

További cikkeink a témában