És ez most nem jó az argentinnak.

Leo Messi nem jelent meg a klub kötelező PCR-tesztjén, amit ma délelőtt minden játékost végigcsinált, ehelyett ő, vagy a menedzserei, esetlege az ügyvédjei üzentek, hogy szerintük már nem tartozik a klubhoz, lejárt a szerződése. A Barcelona szerint viszont még mindig él, akárcsak a 700 millió eurós kivásárlási ár is.

Ez egyelőre egy erős patthelyzet, amibe most belefolyt a La Liga is egy közleménnyel, melyben hivatalosan kijelentik, hogy

Lionel Messinek érvényes szerződése van az FC Barcelonával, továbbá a 700 millió eurós kivásárlási záradék sem járt le, így ennek kifizetése az egyetlen kiút a klubtól.”

null

Official statement by La Liga. They side with Barcelona in Leo Messi contract battle: "Current deal is still valid and paying release clause for €700m is the only way out". ?Manchester City are still waiting for Barça decision. ? #MCFC pic.twitter.com/p15IWcBRMg

Ez persze politika és biznisz is, hiszen, ha Ronaldo után Messi is elhagyja a spanyol bajnokságot, az brutális érvágás lenne a La Ligának. De Messi nem fogja meggondolni magát, mindenképp menni akar, a klub ugyan maradásra akarja kényszeríteni, de talán itt már inkább csak az a kérdés, hogy ingyen távozik-e, vagy sikerül érte annyi pénzt és játékost kapni, ami elősegíteni a klub megújítását.

A Manchester City pedig eközben türelmesen vár, ugrásra készen.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Nem jutott ki az olimpiára a magyar súlyemelő, mert nem emelhetett nehezet

A magyar külügyminiszter szerint az orosz sportolóknak a párizsi olimpián lenne a helyük

További cikkeink a témában