Három éve próbálják megszerezni a spanyolt a vörösök, aki azóta sem tudott alapember lenni Madridban.

Lehet, hogy most jött el az idő, hogy váltson Marco Asensio, mert láthatóan Madridban nem lesz vezér, de még csak kezdő sem, pedig a tehetsége elvitathatatlan.

Már 25 éves a sokoldalú támadó, ebben a korban tehetségnek már nem nevezhetjük, pedig korosztálya legnagyobb talentum volt, láthattuk, megvan benne az, ami klasszissá tehetné. Talán csak egy nincs: az alázat.

Épp ezért lenne szerencsés eligazolnia, hiába játszott 200 meccset a Realban, minden edzőnél csak peremember, Carlo Ancelotti sem számol vele komolyan. A Liverpool azonban 2018 óta próbálja megszerezni Asensiót, mert a profilja illeszkedne a vörösök játékába. Hasonló típusú szélső, mint Szalah: ballábas, befele cselező, rendkívül technikás, és kiválóan lő. És – akárcsak az egyiptomi – középen is tud játszani, sőt ha kell, akkor a támadó középpályás poszton is magas szinten focizik.

És ami miatt megrekedhetett a fejlődése, azt Klopp átütheti, a német a legtöbb játékosából kihozza a maximumot, Asensiónak pedig szüksége lenne egy kemény kézre. Ha valahol, akkor Liverpoolban még lehetne belőle klasszis.

Az ABC szerint a Liverpool akár már januárban szerződtetné, a kérdés persze az, hogy a Real Madrid hajlandó-e tárgyalni.

A spanyol játékosnak 2023 nyaráig van szerződése a Madridnál, tehát bőven fizetni kell érte, ám a korábbi 70-80 millió eurós ára mára 30-35 millióra olvadt.

Asensio hozzáállásáról korábban már többször írtunk:

Sőt a barátnőjét is bemutattuk:

(Fotó: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Eltűnt pár gól a női kézi-vb egyik meccse közben, de a videoelemzés után végül meglett
A whisky, ami bebalzsamozza a lelked! Ismerd meg a Makers Mark különleges világát!