A Liverpool mindössze tizenegy percig érezhette magát bajnoknak, a City nem omlott össze Brightonban.

Az utolsó forduló előtt egyetlen pont előnye volt a Manchester Citynek a Liverpoollal szemben, vagyis úgy indultak neki, hogy egy győzelemmel mindenképp bajnoki címet nyer a Guardiola-csapat. Mindezt úgy, hogy a Liverpool – ha nyer a Wolverhampton ellen – akkor 97 ponttal és egyetlen vereséggel zárja a szezont.

Nos, Klopp csapat nem bízott semmit a véletlenre, Mané a 17. percben vezetést is szerzett egy centerezés után. Ekkor épp bajnok volt a Pool.

De a 27. percben került igazán közel az aranyhoz, miután a Brighton csatára, Murray fejelt egy gólt a City ellen.

Ekkor nem volt nyugodt Guardiola, még neki is vetkőzött, elhihette a Liverpool, hogy talán összejöhet. Egyetlen percre, mert gyorsan jött Agüero (na meg a csúnyán belógó Bernardo) és egyenlített.

Ugyan még ez is a Liverpoolnak kedvezett, de most már megint csak egyetlen gól kellett a Citynek, azt meg nekik semmit. Aztán a 38. percben már az égszínkékek vezették ismét a tabellát, Laporte-ot teljesen egyedül hagyták egy szögletnél.

Persze ekkor még mindig volt arra némi esély, hogy egy szöglet után begyömöszöl valahogy egy gólt a Brighton és összejön a csoda a vörösöknek, de Mahrez gondoskodott róla, hogy ez is elillanjon.

A 72. percben meg már gálába ment át a bajnoki döntő, Gündogan látványos gólt rúgott szabadrúgásból.

A Liverpool Mané duplájával végül magabiztosan nyert, és története egyik legjobb szezonját futotta, mégis csak második lett, a Manchester City elképesztő teljesítménye miatt: az utolsó 14 fordulóban nem veszített pontot.

Guardiola együttese megvédte a címét, erre legutóbb tíz éve volt példa, akkor a Man. Unitednak sikerült ez.

Brighton & Hove–Manchester City 1–4

Liverpool–Wolverhampton Wanderers 2–0

(Fotó: Mike Hewitt/Getty Images)

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon