A norvég edző után most a középpályásuk foglalkozott a magyar válogatottal. Nem mondott kedves dolgokat.

A norvég edző (akinek most nem jut eszembe a neve) az első meccs után tett emlékezetes nyilatkozatában azt állította, hogy a magyar csapat gusztustalanul játszott a vezetés birtokában.

Nagyon érdekes, hogy éppen az egyik legtoleránsabbnak tartott európai társadalom egy képviselője becsmérli le ennyire az ellenfelét. Persze mondhat ilyet az ember, csak a nemzetközi sportvilágban nem jellemző. Először is elegánsabb saját csapatával, annak teljesítményével foglalkozni. Másrészt nem volt igaza, nem az történt, hogy szétpepéztük, dejongoltuk a norvégokat, hanem visszaálltunk. Melyik csapat ne ezt tette volna? Persze arról van szó, hogy a norvég edző borzasztóan ideges volt, de ilyet akkor sem illik.

Most pedig itt van a norvégok középpályása, Tettey, aki ezt nyilatkozta a meccs után.

„Az edzőnek volt egy terve, aztán változtatott rajta. Nem működött számunkra, sajnos. Ők rúgtak először gólt és aztán a tervünk el lett baszva. Csapdába léptünk taktikailag. Lőttek egy olyan gólt, amit nem engedhettünk volna be. Nagyon-nagyon csalódást keltett. Nem veszthettünk volna két meccset ez ellen a csapat ellen.

Nagyon kínosnak érezzük a teljesítményünket. Nagyon sajnáljuk. Nagy különbség van közöttünk. Papíron jobbak vagyunk nálunk, de valami más történt a pályán. Magyarországnak kemény lesz az Európa-bajnokság. Az egyik leggyengébb csapat lesz ott. Szóval kínos ez nekünk.”

A helyzet az, kedves Tettey, hogy a mérkőzés előtt mi voltunk az esélytelenebb csapat és papíron gyengébbnek néztünk ki. Nem lettünk világverők, és tényleg kemény lesz nekünk az Eb, és lehet, hogy mi leszünk az egyik leggyengébb csapat, de

1. a magyar válogatott ott lesz, a norvég meg nem
2. mégpedig azért, mert még nálunk is gyengébbek vagytok

Ez négy nap alatt kétszer is kiderült. Nem hosszabbításban, nem 11-esekkel, hanem oda-vissza, 3-1-re.

Nem volt izé.

Szóval jelen pillanatban már papíron is mi vagyunk a jobbak. A dolgok változnak.

De valamiért a magyar válogatott játékosai és képviselői nem azzal vannak elfoglalva, hogy a norvégokat ekézzék.

Jól teszik, mert nem lenne elegáns.

Ebben (is) lehetne tanulni tőlünk.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon