A Le Havre elnöke szerint a PSG nem tiszteli a francia bajnokságot.

A francia liga úgy döntött, engedélyezi, hogy az európai kupákban még versenyben levő csapatok, a PSG, a Marseille és a Lille extra pihenőt kapjon, ezért mindhárom csapat hétvégi bajnokiját elhalasztják.

A döntés nem tetszett a Le Havre elnökének, Jean-Michel Roussier-nek, aki szerint a PSG az egész ligát kigúnyolja:

„A PSG magasról tesz mindenkire, kigúnyolják a francia bajnokságot. Összeállítottam egy dokumentumot, amit elküldök a ligának, ebben kifejezem, hogyan érzek az üggyel kapcsolatban”

– nyilatkozta. A klubvezetőt leginkább az bosszantotta fel, hogy amennyiben a PSG továbbjut a Barcelona ellen, akkor a Le Havre elleni meccsét halasztani akarják:

„Jeleztem a ligának, hogy csak álmodjanak erről. Azt gondolják, hogy elmegyünk Nizzába, majd a PSG-hez, mielőtt fogadnánk a Marseille-t? Őrültek vagytok! Az utolsó és az utolsó előtti fordulóról van szó, a szabály szerint ezeken nem lehet változtatni. Egyből jeleztem, hogy esélytelen, hogy ez megtörténjen.”

A Le Havre 14. a francia bajnokságban, mindössze két pont az előnye a már osztályozós helyen álló Lorient előtt. A PSG 10 ponttal vezeti a bajnokságot, szerda este a Bajnokok Ligájában a Barcelonát fogadja, majd jövő kedden Barcelonába megy a BL-negyeddöntő visszavágóján.

Ez is érdekelhet:

(A kiemelt fotón Kylian Mbappé látható a Le Havre elleni bajnokin; via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Megmondjuk, meddig jut az Eb-n a magyar válogatott, és ki lesz az Európa-bajnok

Egy 51 éves holland a Fradi új vezetőedzője

Öt válogatott, amely meglepetést okozhat az Eb-n

További cikkeink a témában