Talán még a madridiak sem tudják, hogy ezt hogy úszták meg.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek csúcspárharca Manchesterben folytatódott, immáron De Bruynével a pályán, tehát a City lényegesen erősebb csapattal állt fel. A Realból hiányzott Tchouaméni, akit sárga lapok miatt eltiltottak.

Az első, madridi meccsen csőstül érkeztek a gólok és a fordulatok, és kiválóan játszott a Real, a visszavágó arról szólt, hogy ki tudja-e bekkelni a meccset Ancelotti csapata. És igen, véresre törte a hátukat a háló, de sikerült.

Persze ehhez kellett az is, hogy a 12. percben Rodrygo révén vezetést szerzett a spanyol csapat, ami alapjaiban meghatározta a meccs képét.

Egészen a 72. percig tartotta előnyét a Real Madrid, pedig a City fölénye akkora volt, mintha több osztálynyi különbség lenne a két csapat között. De Bruyne egyenlített, a belga visszatérése tehát roppant fontos volt a Manchesternek.

Tíz perccel később viszont a negatív hős is ő lett, kihagyta a meccs egyik legnagyobb helyzetét.

Több gól nem esett, jöhetett a hosszabbítás, ahol már a térdükön jártak a madridiak, helyenként szó szerint, Carvajal például annyira elkészült a folyamatos nyomástól, hogy mindkét lába görcsölt. De eljutottak a tizenegyesekig, vagyis elérték a céljukat. Pedig fojtogató volt a City fölénye:

Modric hibájával kezdődött a párbaj, de aztán Lunin kettőt is védett, így a Real Madrid jutott a döntőbe, de talán maguk se tudják, hogy élték ezt túl. A Bayern München lesz a spanyolok ellenfele.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérk.

  • Manchester City–Real Madrid 1–1 – 11-esekkel 3–4
  • Gólszerző: De Bruyne (76.), ill. Rodrygo (12.)
  • Az első mérkőzésen: 3–3

(Fotó: Marc Atkins/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában