Óriási izgalmak után a Real Madrid nyerte meg a 2023-as Euroliga négyes döntőjét.

A legjobb magyar férfi kosárlabdázó, Hanga Ádám harmadszor jutott be az Euroliga döntőjébe, korábban a Barcelonával és a Real Madriddal is elveszítette azonban a finálét.

A Madrid már a négyes döntőbe egy óriási Partizan ellen bemutatott fordítással jutott be, majd az elődöntőben az el Clásicón legyőzte a Barcelonát. A döntőben az Olympiakosszal játszottak Hangáék.

A végig szoros meccset a görögök irányították, két perccel a vége előtt négy ponttal vezettek, de innentől kezdve már csak a Madrid szerzett kosarat. Előbb Rodríguez triplájával feljöttek a spanyolok, majd Llull középtávoli duplájával a vezetést is átvették. Az utolsó pillanatokban – Hanga Ádámmal a pályán – a Real Madrid kivédekezte az Olympiakosz legutolsó támadását, 79–78-ra megnyerte az Euroliga-döntőt.

A győztes dobás:

Hanga Ádám kezdő volt a Real Madridban, 11 percet volt a pályán, 2 ponttal és 3 lepattanóval zárt, és most már elmondhatja magáról, hogy ő az első magyar kosárlabdázó, aki megnyerte az Euroligát.

Aki még a magánéletében is mindenből motivációt merít – Interjú a civil Hanga Ádámmal

Immár Real Madrid-játékosként mesélt Ádám a cipőkhöz és az autókhoz való viszonyáról, vagy épp a motivációról, amit mindenhonnan gyűjt, legyen szó Hamiltonról vagy épp az apjáról, aki nem volt jelen.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában