Adrian Mutu legenda és antihős is egyben, hiszen kiváló focista volt, de ráégtek a drogbotrányok.

A bukaresti Gazeta Sporturilor azt írja, az egykori kiváló focista, négyszeres román Év játékosa-díjazott, a válogatottban – Gheorghe Hagival holtversenyben – gólrekorder

Adrian Mutu szóba került Fehérváron mint Szabics Imre utódja.

Mutu az FC Universitatea Craiova 1948 csapatát irányította legutóbb, ám a múlt héten szerződést bontottak vele, miután 11 forduló alatt csak nyolc pontot szerzett a csapat. De nem is a craiovai melója miatt figyelt fel rá a Fehérvár a románok szerint, hanem az U21-es válogatottnál elért eredményei miatt látnak benne fantáziát. A budapesti Európa-bajnokságon veretlenül zárta a csoportot Romániával: ikszelt Hollandiával és a későbbi győztes Németországgal, minket meg 2–1-re vertek.

A 42 éves, játékosként kokain- és doppingbotrányba keveredett Mutunak túl nagy tapasztalata nincs, külföldön az al-Vahda U21-es csapatát irányította, előtte a Voluntarinál volt 11 meccse, de abból csak kettőt nyert meg.

Nem túl erős a referenciája, és a Nemzeti Sport is azt írja, hogy tudomásuk szerint a Fehérvár jelenleg nem tervezi leváltani Szabics Imrét, hiába szégyenkezik a csapat egy 2–5–1-es mérleggel. De ismerjük a harasztot meg a szelet.

(Fotó: Flaviu Buboi/NurPhoto via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Eltűnt pár gól a női kézi-vb egyik meccse közben, de a videoelemzés után végül meglett
A whisky, ami bebalzsamozza a lelked! Ismerd meg a Makers Mark különleges világát!