A sors az egyik kezével ad, a másikkal elvesz – megannyiszor halljuk ezt, és olykor tapasztaljuk is. A PSG most kőkeményen belenézett ebbe.

A párizsiak nem panaszkodhatnak a Bajnokok Ligája-sorsolásra, az ő águkon egyetlen korábbi győztes sincs és a négyből kettő kiscsapatnak számít ezen a szinten (Atalanta, Leipzig). Ennél nagyobb sanszot nem kaphattak, hogy elmeneteljenek a döntőig.

A bajnokság, a Ligakupa és a Francia Kupa behúzása után elvileg pomponlányokkal és mazsorettcsoporttal kikövezett úton juthatna el a BL-döntőig a PSG, elvégre ezen az ágon csak a kőkemény Atleti a nagy ellenfél, amely viszont egyelőre el sem tud utazni Lisszabonba, miután két játékosa is koronavírusos lett. Nem írjuk le persze az idén parádésan játszó Atalantát, de egyéni kvalitásokban más szint a két csapat.

Csakhogy ott van a mondás második része: „...a másikkal elvesz.” A PSG a nagy lehetőség előtt akkora maflásokat kap, hogy a kórterem adja a másikat.

  • Di María eltiltás miatt nem játszhat;
  • a balhátvéd, Layvin Kurzawa jó ideje sérült;
  • ennél nagyobb gond lett, hogy Kylian Mbappét úgy lerúgta a Saint-Étienne csapatkapitánya, hogy súlyosan megsérült a külső bokaszalagja.
  • Nincs vége: az egyik edzésen Marco Verratti vádlija húzódott meg;
  • majd a cseresznye a habon, hogy a vezetőedző, Thomas Tuchel eltörte a lábát.

Mintha jelezne a sors, hogy ácsi, a töménytelen olajpénz, a BL-sorsolás és az UEFA pénzügyi fair play klubokra szabott alkalmazása csak az egyik oldal, minden nem mehet ennyire egyszerűen az életben.

A legnagyobb érvágás nyilván Mbappé kiesése, a világ legértékesebb játékosáról van szó, aki képes egyedül is eldönteni egy ilyen párharcot a félelmetes sebességével és a technikájával. A sérülése után a PSG közleménye szerint mintegy három hetet kell kihagynia. A héten elkezdett edzeni, ott lesz a csapattal, de Tuchel szerint csak a kispadon fog kezdeni. Persze pánikra azért nincs ok, hiszen van egy Neymarjuk vagy épp egy Icardijuk.

Ha Mbappé és Neymar a csapat kivégzőosztaga, akkor mondhatjuk, hogy általában Verratti az, aki kiadja a tűzparancsot. Az irányító nélkül meglehetősen sótlan és ötlettelen lehet a PSG középpályája, ami egyébként is évek óta instabil. Hiányában Ander Herrera játéka kerülhet előtérbe, esetleg az, hogy Tuchel három védekezőembert tesz fel (Gueye, Marquihos és Paredes) és a támadósorra bízza a szervezést is.

Ha a keret erősségét nézzük, akkor még így is bőven verik az Atalantát, sőt az egész ágat (a másikon a City, a Bayern és a Barcelona is ott van), ám ha a formát és az ilyen jellegű kvázi külső behatásokat vizsgáljuk, akkor a bergamói együttes közel sem esélytelen. A PSG most a két kupagyőzelem ellenére nem lehet túl jó lelkiállapotban.

Ma este, vagyis szerdán megtudjuk, a sors mennyire nyúlt bele a PSG BL-tervibe.

BL-negyeddöntő: Atalanta–PSG, Lisszabon, 21.00

A statisztika már tudja, melyik csapat lesz a BL-győztes

A statisztikai adatelemzéssel foglalkozó FiveThirtyEight megjósolta, melyik csapat nyeri meg az idei Bajnokok Ligáját.

(Fotó: Jean Catuffe/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Balhézott, piált, majd az év meccsén az év meglepetését okozta

További cikkeink a témában