A Szerencsejáték Zrt. megszólalt a bundagyanús Magyar Kupa-meccsel kapcsolatban

95 ezren fogadtak a meccsre, de nem észleltek semmi szokásostól eltérőt.

Tegnap a Magyar Kupa 8. fordulójában történt, hogy az NB II-es Kaposvár kétgólos félidei vezetés után úgy kapott ki végül 5–3-ra a harmadosztályú Tállyától idegenben, hogy 12 perc alatt négy gólt is kapott. A kiesés egyértelműen a meglepetés kategóriájába tartozik.

A klubvezetésnek gyanús is volt a dolog, a meccs után közleményben határolódott el a történtektől, valamint a mérkőzés kivizsgálását kezdeményezte a Magyar Labdarúgó-szövetségnél, illetve a Szerencsejáték Zrt.-nél – ergo felmerült a bundázás gyanúja.

Az üggyel kapcsolatban a Szerencsejáték Zrt.-t közleményben már reagált is, ami röviden összefoglalva ennyi lenne:

Ennél hosszabban:

„A Tállya KSE–Kaposvári Rákóczi FC Mol Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzést a Szerencsejáték Zrt. minimum hármas kötésben, nyolc különböző típusú fogadási piaccal (pl.: 1X2, Gólszám 2,5, Hendikep 1:0) kínálta, amelyek között nem szerepelt az úgynevezett Félidő/Végeredmény fogadási lehetőség. A mérkőzés az élőben fogadható események közé sem került be.

A Szerencsejáték Zrt. fogadási kínálatába bekerülő mérkőzésekkel kapcsolatosan sportfogadási szakembereink folyamatos és alapos monitorozó tevékenységet folytatnak. Mind a sportszakmai, mind a fogadásszakmai információk értékelésre kerülnek, ez alól ez a mérkőzés sem volt kivétel. Rendkívüli intézkedés nem történt, a beérkezett fogadások érvényesek voltak, az eredmények megállapítását követően a nyeremények kifizetése rendben megkezdődött.”

Erre a közleményre az MLSZ is reagált, de csak annyit, hogy...

„Az Szrt. tájékoztatója az üggyel kapcsolatban fontos, lényeges információkat tartalmaz. Az MLSZ álláspontja változatlan: minden rendelkezésére álló eszközzel megvédi a sportágat a labdarúgással összeegyeztethetetlen cselekményektől, és a zérótolerancia elvét alkalmazza a csalókkal szemben. Aki részt vesz mérkőzések eredményének befolyásolásában, vagy annak kísérletében, azzal szemben a lehető legszigorúbban lép fel a szövetség.”

A Magyar Kupában történt:

(Forrás: MTI, NSO, fotó:rakoczifc.hu/)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.