A világbajnokságok történetének egyik, ha nem a legkaotikusabb napján vagyunk túl. Összefoglaljuk, mi történt a vb huszadik napján.

A világbajnokság legnagyobb esélyesének tartott brazil válogatott a mindig jól szervezett, sokat futó és keveset hibázó horvátokkal játszotta a vb első negyeddöntőjét. Brazília végig fölényben játszott, Horvátország nem is találta el a kaput a rendes játékidőben, ám gólt sem kapott, így hosszabbításra mentette a meccset.

Ott aztán egy mesés támadás végén Neymar vezetést szerzett, azonban nem koncentrált végig a brazil válogatott és az első kapura tartó – megpattanó – lövésből egyenlítettek a horvátok. A tizenegyeseket meg simán hozták Modricék és elődöntőbe jutottak.

Brazília már biztosan nem lesz világbajnok Katarban

Brazília kiesett, Horvátország pedig a Hollandia–Argentína párharc győztesével játssza az elődöntőt.

Gólok

Neymar, 0–1:

Petkovic, 1–1:

Tizenegyespárbaj:

A nap második meccse simábbnak tűnt, Argentína okosan menedzselte a játékot Hollandia ellen, miközben rúgott két gólt is. Messi előtt adott egy zseni gólpasszt, majd berúgta az Acuna felrúgásáért megítélt büntetőt is. De aztán jöttek a holland óriások és az utolsó percekben fordult minden: Weghorst előbb szépített, majd a 101. (!) percben egy szabadrúgás után egyenlített is.

A hosszabbításban csak Argentína akart nyerni, amit aztán a sors nekik meghálált a tizenegyeseknél: Emi Martínez kettőt is megfogott, így az argentinok játszanak Horvátországgal.

Gólok

Molina, 0–1:

Messi, 0–2:

Weghorst, 1–2:

Weghorst, 2–2:

Tizenegyespárbaj:

Foci-vb, huszadik nap, negyeddöntő

  • Horvátország–Brazília 1–1 – tizenegyesekkel 5–3
  • Hollandia–Argentína 2–2 – tizenegyesekkel 5–6

A kiesés után távozott Brazília szövetségi kapitánya

Pár meccsel később akart felállni Tite.

(Fotó: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Megmondjuk, meddig jut az Eb-n a magyar válogatott, és ki lesz az Európa-bajnok

Egy 51 éves holland a Fradi új vezetőedzője

Öt válogatott, amely meglepetést okozhat az Eb-n

További cikkeink a témában