Koreai információk szerint az Ulszan Hyundai azt tartja az egyik legfontosabb feladatának, hogy megtalálják Ádám Martin optimális felhasználásának módját.

A dél-koreai sports.news.nate.com azt írja, az augusztus 2-án, az FC Szöul ellen bemutatkozó korábbi Paks-csatár és magyar gólkirály nem mozgott túl bíztatóan. Ádám kezdőként kapott lehetőséget, de az 52. percben, 1–0-s hátránynál lecserélte az Ulszan edzője, Hong Mjung Bo. (Végül kiegyenlítettek.)

A szakember a meccs után elmondta, hogy magyar játékosa egyéni edzéseket végez, hogy mielőbb el tudja sajátítani a kívánt támadójátékot.

„Ádám nemcsak taktikai, hanem intenzív fizikai, erőnléti edzéseket is végez.”

Ez utóbbit nem a taktika miatt, hanem mert gondjai vannak a testtömegével, így a következő fordulóban már nem is játszott. A lap kiemelte, hogy

Ádám fizikai állapota nem optimális, a súlya megnőtt ahhoz képest, amikor az előző szezonban csúcsteljesítményt nyújtott.

„Mindig nehéz alkalmazkodni egy új csapathoz, de ahhoz, hogy a csapat elérje a céljait, ezt a folyamatot saját magunk kell leküzdenünk.”

– nyilatkozta Ádám, amihez a lap annyit fűzött hozzá, hogy az Ulszannál fontos játékosnak tartják a magyar centert, a 190 centijével és erejével ugyanis nagy segítség lenne a változatos támadási útvonalak kialakításában, ami elengedhetetlen, hogy a csapat versenyképesebb legyen.

Marco Rossi szerint Ádám Martin előrelépett a dél-koreai átigazolásával

Azt is elmondta Rossi, hogy ha a teljesítmény rendben lesz, továbbra is érkezik a meghívó a válogatottba.

(Fotó: MTI)

És ezt olvastad már?
Végül nem 80, hanem 100 milliót bukik Griezmannon a Barcelona