Ádám Martin Dél-Koreában, az Ulszan Hyundaiban folytatja karrierjét, Marco Rossi szövetségi kapitány szerint ez előrelépés a játékosnak, és ha jól játszik, továbbra is válogatott lesz.

Megírtuk mi is, hogy Ádám Martin elhagyja a Paksot, a dél-koreai listavezető Ulszan Hyundaiban folytatja a magyar gólkirály:

A magyar bajnokság gólkirálya Dél-Koreába igazolt

Ádám Martin külföldön folytatja a pályafutását.

A Nemzeti Sport Ádám klubváltásával kapcsolatban megkereste Marco Rossi szövetségi kapitányt, aki a következőképp reagált:

„Kezdjük a legfontosabbal: ha Martin rendszeresen játszik az Ulszan Hyundaiban és jó teljesítményt nyújt, továbbra is számíthat a meghívóra. Nyilván jobb lett volna, ha egy olyan, az NB I-nél szintén erősebb bajnokságban folytatja, amely Európában van, de még véletlenül sem gondolom visszalépésnek az ázsiai szerződését, sőt, szerintem egy lépést tett előre.”

Rossi szerint Ádám Martin egy erős bajnokságba igazol, ahol megfelelő a színvonal, és jó futballisták alkotják a ligát. Szerinte a csatárnak jó fizikai állapotra lesz szüksége ahhoz, hogy helytálljon, de emiatt nem félti a játékost. A válogatott szempontjából azonban kihívás lehet számára, hogy a szünetek alatt sokat kell utaznia, és meg kell küzdenie az időeltolódással.

Otthon nem kapta meg az esélyt, Magyarországon legenda lett – A Marco Rossi-sztori

Futballistaként a ’90-es évek olasz focijának sztárjaival is játszott, majd megfordult Mexikóban és Németországban. Edzőként Olaszországban a harmadosztálynál nem jutott tovább, azon is gondolkodott, hogy felhagy az edzősködéssel. Magyarországon előbb a Honvéddal írt történelmet, majd a magyar válogatottal bravúrosan szerepelt az Európa-bajnokságon. Néhány napja szövetségi kapitánya volt annak a magyar válogatottnak, amely az elmúlt évek legnagyobb magyar futballcsodáját mutatta be. Ő Marco Rossi.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában