Israel Adesanya ismét kikapott a mumusától. Most MMA-ban.

A UFC középsúlyú kategóriáját évek óta domináló Israel Adesanya a szervezet 281-es gáláján karrierje legnagyobb riválisával bunyózott. Adesanya mielőtt MMA-bunyós lett, kick-boxban versenyzett, és abban a szabályrendszerben kétszer is megmérkőzött Alex Pereirával. A brazil az első szoros meccsüket pontozással nyerte, majd a másodikon brutálisan kiütötte Adesanyát. A nigériai származású, jelenleg Új-Zélandot képviselő Adesanya a KO-vereség után sportágat váltott, és hat év alatt a világ legjobb középsúlyú ketrecharcosa lett, megszerezte, majd több alkalommal megvédte a UFC bajnoki címét.

Pereira eközben a jelenlegi legnagyobb kick-box szervezetnél, a Glorynál két súlycsoportban is világbajnok lett, majd úgy döntött, hogy ő is átvált az MMA-ra. A UFC-ben egy év alatt három meccset nyert meg, és mivel korábban már legyőzte Adesanyát, megkapta az esélyt a vb-cím megszerzésére.

A UFC 281 előtt tehát az a fura helyzet állt elő, hogy a súlycsoport kiemelkedő bajnoka egy MMA-ban még viszonylag kevés tapasztalattal rendelkező kihívó ellen lépett ketrecbe, de a kihívó korábban – más szabályrendszerben – legyőzte a jelenlegi világbajnokot.

A meccset óriási várakozás előzte meg, és végül egy sokáig emlékezetes befejezést láthattunk. Az első két menet viszonylag szoros volt, mindkét bunyósnak voltak találatai, de inkább a bajnok tűnt meggyőzőbbnek. Adesanya aztán a meccs második felében a földre is levitte az egyre fáradó ellenfelét, és az utolsó menet előtt úgy tűnt, ismét megvédi a címét. Alex Pereira azonban Adesanya mumusa, és ez ismét bebizonyosodott.

A brazilnak KO-ra volt szüksége az utolsó menetben, így is ment ki az utolsó öt percre, és ismét kiütötte Adesanyát. A ketrechez szorította ellenfelét, bevitt több hangsúlyos ütést, majd TKO-val megszerezte a világbajnoki címet.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában