Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hiába játszotta az Ajax a focit, hiába a számtalan szépen kidolgozott helyzet, a kapu előtt érvényesült a jóval nagyobb tapasztalat. A Real kivárta a sorát, aztán kíméletlen volt.

Az már a Bayern ellen is látszott, hogy ez az idei Ajax kiválóan össze van rakva, szép, látványos, igazi futballt játszik. De a Real ellen nem könnyű játszani ilyen felfogásban, és veszélyes is: Ten Hagék azonban bevállalták, és bizony alaposan le is focizták a címvédőt.

Rengeteg helyzetet kidolgoztak Tadicsék, azonban a kapu előtt kijött a kiscsapat-szindróma, a tapasztalatlanság és az igazi klasszis támadó hiánya. Zijecs, Tadics, Van de Beek és Neres is kihagyott mindent. Tagliafico gólját pedig a mostanra bevezetett videobíró miatt nem adták meg. A világon senki se tudta, miért és mit néznek vissza, a Real-játékosok is csak bosszankodtak és egymást szidták a gól miatt, ám végül kiderült, tényleg lesen állva zavarták Courtois-t.

És ahogy lenni szokott, a második félidőben végigvitt egy támadást a Real Madrid, és az első igazi helyzetéből vezetést is szerzett.

Ennyit jelent a rutin, az, hogy tudják, ha odakerülnek, kegyetlenül be kell verni. Benzema megtette. Az Ajax viszont ment tovább, végül az egyik helyzetből csak tudtak ők is gólt szerezni, Zijecs most nem hibázott.

Persze ettől még nem úszta meg a vereséget, mert egy kontra végén megint kíméletlen volt a Real, Asensio találata meg minden bizonnyal a továbbjutást is eldöntötte.

Bajnokok Ligája, nyolcadöntő, első mérkőzés

Ajax–Real Madrid 1–2

Tottenham–Dortmund 3–0

(Fotó: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.