Ronaldo után Messi sem jutott be a BL-negyeddöntőbe.

A barcelonai 1–4 után nem sok esély volt arra, hogy elő fog kerülni az a bizonyos focis "ha". Ha Messi berúgja a tizenegyest, ha Dest lövése nem a lécen csattan, ha Dembélé belövi a ziccerei felét, ha Dembélé nem Dembélé, vagy ha nem Dembélé kerül oda, hanem mondjuk bárki más, ha még precízebb a VAR, ha...

De mivel tudjuk, a ha nem játszik, így végül sima PSG-továbbjutás lett a párharc vége. Viszont ebből a párizsi visszavágóból meríthet erőt a Barcelona, ugyanis az első félidőben lefocizta a PSG-t, mi több, szervezetten, harcosan focizott. Mondhatjuk, hogy jól: 73%-os volt a labdabirtoklásuk és 16-szor lőttek kapura. De csak egy ment be, az mondjuk a forduló gólja.

De ekkor már Mbappé berúgott egy tizenegyest.

Ezután meg Messi kihagyott egyet. Igaz, Verratti szabálytalanul belépett, de a VAR ezt nem nézte, csak Navast, és ugyan nem ezért hagyta ki Messi, de végül épp az olasz tisztázta a kipattanót.

Ezeken kívül a fentebb említett Dembélé-ziccerek és a Dest-kapufa lehetett volna a döntő, azonban végül az első meccs döntött, amikor a PSG más szintet képviselt. Ez a Barcelona most nem elég a BL-negyeddöntőhöz, de nem reménytelen a csapat, a Párizs pedig láthatóan bárkit le tud győzni.

BL-nyolcaddöntő, visszavágó

PSG–FC Barcalona 1–1

(Fotó: Julien Mattia/Anadolu Agency via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Egy kis citys támadásépítés, aztán Podolski felrúgta a pipába