Nem történt meglepetés az év egyik legfontosabb bokszmeccsén.

Harmadszor találkozott a ringben napjaink két bokszsztárja, Saul Canelo Álvarez és Gennagyij Golovkin. 2017-ben a szakemberek és a szurkolók többsége szerint is Golovkin nyert, a bírók azonban döntetlenre pontozták a meccset. Egy évvel később egy szintén nagy szoros meccset bokszolt a két klasszis, akkor viszont már Álvarez nyert.

Négy évvel később jött a trilógia lezárása, amelynek már egyértelmű favoritja volt a mexikói. Golovkin 40 évesen állt ki a harmadik bunyóra, miközben a 32 éves Álvarez karrierje csúcsán van, még úgyis, hogy az előző meccsén kikapott Bivoltól.

Álvarez és Golovkin harmadik összecsapásán nem történt meglepetés, a három bunyó közül ezen volt a legnagyobb különbség a két bokszoló között. Álvarez az első meneteket egyértelműen dominálta, a hajrában Golovkin aktívabb volt, de reális esélye nem volt a győzelemre.

Saul Álvarez egyhangú pontozással nyert, ezzel lezárta a trilógiát, és megvédte a WBO, WBA, WBC, IBF nagyközépsúlyú világbajnoki címeit.

A pontozás azonban ezúttal is érdekes volt, 116–112, 115–113, 115–113-re nyert a három pontozónál a mexikói, a meccs azonban ennél egyoldalúbb volt, Álvarez szinte végig kontrollálta a 12 menetet.

Ez is érdekelhet:

Ali, Frazier, Holyfield és Pacquiao – A boksztörténelem tíz legendás trilógiája

Hétvégén kerül sor egy évek óta tartó rivalizálás harmadik meccsére, ezért összeszedtük a boksztörténelem legendás trilógiáit.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában